Search
Close this search box.
Δήμος Ιάσμου: Ο Δήμαρχος απέλυσε εργαζόμενο επειδή είναι Γκιουλενιστής!

Μία σοβαρή καταγγελία, βλέπει το φως της δημοσιότητας με υπογράφοντα τον Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν. Σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια ο Δήμαρχος Ιάσμου ανακοινώνει ότι διακόπτει άμεσα τη σύμβαση εργασίας του Νιαζή Χασάν του Αλή, για σοβαρό υπηρεσιακό λόγο, που είναι “σοβαρές ενδείξεις για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση FETO”.

Τι είναι η FETO

H FETO είναι μία οργάνωση την οποία ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν χαρακτηρίζει “τρομοκρατική” και σε αυτήν συντονίζονται υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν (γκιουλενιστές), ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών σύμμαχός του. Από το 2013 και εντεύθεν ο Γκιουλέν ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και η τουρκική κυβέρνηση τον έχει ανάγει στον νο1 καταζητούμενο τρομοκράτη και μάλιστα έχει εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης από τουρκικό δικαστήριο.

Παρ΄όλα αυτά δεν έχει γίνει έκδοσή του από τις ΗΠΑ, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα της Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν μάλιστα κατηγορεί ανοικτά την οργάνωση FETO και τους υποστηρικτές του Γκιουλέν για πολλές επιθέσεις στην Τουρκία, αλλά κυρίως για την απόπειρα πραξικοπήματος που είχε γίνει στην Τουρκία το 2016