Δύο Τούρκοι αξιωματικοί εμπλεκόμενοι στο πραξικόπημα κρατούνται στον ‘Εβρο

Δύο Τούρκοι αξιωματικοί που φέρονται να εμπλέκονται στην απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στη γείτονα, κρατούνται στην Ορεστιάδα σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Καθημερινή”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δύο αξιωματικοί που κατάφεραν να διαφύγουν της σύλληψης από τις τουρκικές αρχές παραδόθηκαν πριν από μερικές ημέρες στο Αστυνομικό Τμήμα της Ορεστιάδας και έχουν ήδη καταθέσει αίτηση χορήγησης ασύλου στην Υπηρεσία Ασύλου της Αλεξανδρούπολης.

Στην επονομαζόμενη «διμοιρία του θανάτου» που με βάση τις τουρκικές αρχές είχε επιχειρήσει να συλλάβει ή να σκοτώσει τον Ρ.Τ. Ερντογάν στη Μαρμαρίδα, φέρονται να μετείχαν συνολικά 47 στρατιωτικοί. Οι 45 είχαν συλληφθεί στην Τουρκία και παραπεμφθεί σε δίκη, ενώ οι άλλοι δύο διέφευγαν.

Η υπόθεση των 2 προβληματίζει τις αρχές από διάφορες απόψεις, όμως αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι πώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του “R” η Τουρκία δεν έχει ζητήσει ακόμη από την Ελλάδα την έκδοση τους στο έδαφος της. 

Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η Τουρκία εδώ και μέρες έχει δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες τους, κατονομάζοντας τους ως κομάντος και δηλώνοντας ότι προσπαθεί να τους συλλάβει. Πρόκειται πάντως για τους Χαλίλ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ.

Την υπόθεση των 2 Τούρκων έχει αναλάβει γνωστός δικηγόρος με έδρα την Ορεστιάδα.