Στο “πόδι” του Διδυμότειχο: Λέει “όχι” σε δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου Μεταναστών

Σχεδόν καθολική είναι η αντίδραση που έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Διδυμοτείχου η εκπεφρασθείσα διάθεση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης (ΠΡΟΚΕΚΑ) μεταναστών και προσφύγων στον οικισμό της Καρωτής – σε εγκαταλελειμένο στρατόπεδο που βρίσκεται εκεί.

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, παραδέχτηκε στη συχνότητα του Status Radio 94.2 ότι δέχτηκε πρόσκληση από τον υπουργό ΠΡΟΠΟ ο οποίος τον ενημέρωσε ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνει τη δημιουργία του ΠΡΟΚΕΚΑ στην Καρωτή, το οποίο θα είναι χωρητικότητας 500 ατόμων και “θα είναι σαν φυλακές – δεν θα είναι αντίσκηνα και ο κόσμος θα πηγαινοέρχεται, θα είναι εκεί μέσα κλεισμένοι μέχρι να τους βγάλουν τα χαρτιά”, σύμφωνα με την περιγραφή του δημάρχου.

Ο ίδιος είπε ότι άκουσε τον υπουργό, θα μεταφέρει τα λεγόμενα του στην τοπική κοινωνία της Καρωτής και του δήμου Διδυμοτείχου εν γένει και τελικά θα μεταφέρει το “Όχι”, που αντιλαμβάνεται ότι θα εισπράξει.

Σημειωτέον, ότι ο υπουργός -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κου Χατζηγιάννογλου- κάλεσε τον δήμαρχο να εξετάσει το ενδεχόμενο λειτουργίας του ΠΡΟΚΕΚΑ ως έργο που θα τονώσει την τοπική οικονομία. Ο ίδιος ο δήμαρχος είπε ακόμη ότι η παράταξη Τοκαμάνη, εξετάζει θετικά το ενδεχόμενο αν αυτό συνοδεύεται από ανταλλάγματα για την τοπική κοινωνία – εν τούτοις ο ίδιος ο κος Τοκαμάνης δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τη δήλωση αυτή.

Πάντως, αύριο Τρίτη προετοιμάζεται η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ενδεχομένου λειτουργίας του ΠΡΟΚΕΚΑ στην Καρωτή (στις 18.00), με την σχετική πρόσκληση να κυκλοφορεί στον “αέρα” του Facebook.

Θυμηθείτε όμως και τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και την εμπλοκή της Θράκης σε αυτό, πατώντας εδώ