Γιασάρ Δαγλή: 4 μήνες μετά το διευρυμένο Δ.Σ. δεν υπάρχει καμία οργανωμένη προσπάθεια για τα προβλήματα της Άβαντος

Ένα μικρό απολογισμό όσων έχουν γίνει και κυρίως όσων δεν έχουν γίνει μετά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για τα προβλήματα της συνοικίας της οδού Άβαντος, κάνει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o Γιασάρ Δαγλή. Ο κος Δαγλή φέρει την ιδιότητα του προέδρου του Συλλόγου “Αλληλεγγύη και Ανάπτυξη”, που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Άβαντος και η συγκεκριμένη συνεδρίαση είχε προκληθεί με ενέργειες του συγκεκριμένου συλλόγου.

Ο κος Δαγλή, έγραψε:

“Πριν 4 μήνες καταφέραμε κάτι πρωτοπόρο, την πραγματοποίηση μιας συνεδρίασης ανάμεσα σε όλους τους φορείς της πόλης μας με στόχο να συζητηθούν τα προβλήματα της περιοχής που διαμένει ο κύριος όγκος της Μειονότητας της Αλεξανδρούπολης.
Μια γιορτή Δημοκρατίας με προσκεκλημένους όλους τους Δημοκρατικούς πολιτικούς χώρους.
Προς στιγμή γεμίσαμε αισιοδοξία και πιστέψαμε πως πρώτη φορά η πολιτεία θα δει τα προβλήματα από κοντά και όλοι μαζί, ο καθένας με το ποσοστό ευθύνης που του αναλογεί θα κάνουμε μια προσπάθεια να αλλάξουμε την άσχημη εικόνα της περιοχής.

Κάποιοι όμως είχαν διαφορετική άποψη, τυφλωμένοι από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και τα μικροκομματικά τους συμφέροντα υπονόμευσαν αυτή τη προσπάθεια. Παρουσίασαν σαν επικίνδυνο γεγονός το να κάτσουν σε ένα τραπέζι ΟΛΟΙ οι φορείς και οι πολιτικοί χώροι, αποκάλεσαν σαν απειλή τον διάλογο.
Δεν δίστασαν να με στοχοποιήσουν αποκαλώντας με προκλητικό και υπονοώντας πως εξυπηρετώ ξένα συμφέροντα. Αμύνθηκα αυτής της επίθεσης των ίδιων και των κύκλων τους απλά ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις μου που είναι προφανείς και περιορίζονται στο να γίνει καλύτερο το περιβάλλον που μεγαλώνουν τα παιδιά μου.

Στη συνέχεια επέλεξα την σιωπή, όχι λόγω αδυναμίας ούτε επηρεασμένος από τις επιθέσεις λασπολογίας που δέχτηκα. Πίστεψα πως έτσι θα διευκολύνω όσους θα ήθελαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την περιοχή και πιθανόν να δίσταζαν με τον φόβο να έχουν πολιτικό κόστος. Στόχος μου ήταν να γίνουν πράγματα και όχι η προσωπική προβολή η οποία αν με ενδιέφερε θα συζητούσα τα προβλήματα πίσω από κλειστές πόρτες μόνος μου και δεν θα επιδίωκα ανοιχτό διάλογο με πρόσκληση προς όλους τους φορείς αλλά και τους πολίτες.

Δυστυχώς όμως πέρασαν 4 μήνες και δεν είδαμε καμία οργανωμένη προσπάθεια από κανέναν πολιτικό χώρο. Θα περίμενε κανείς να γίνει μια προσέγγιση να διαγνωστούν τα προβλήματα, να γίνει μια μελέτη να τεθούν συγκεκριμένες προτάσεις. Προσωπικό παράπονο που θα το πω μια φορά και μόνο, δεν εμφανίστηκε ούτε στην συνεδρίαση ούτε στην περιοχή κάποιος από το Κίνημα Αλλαγής.
Οι μόνοι που έχουν δείξει διάθεση να κάνουν κάποια πράγματα, έχουν έρθει στην περιοχή και επεξεργάζονται κάποιες από τις προτάσεις μας είναι οι κύριοι Γερακόπουλος, Γκοτσίδης και Ζιωγας ενώ ο κύριος Γουμενίδης είναι σταθερά εκεί και λόγω εργασίας και πάντα πρόθυμος να στηρίξει κάθε θετική ενέργεια και θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια για αυτό.

Η τελευταία μας πρόταση προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης είναι να γίνει μια προσωρινή αρίθμηση των δρόμων. Το να ενταχθεί η περιοχή στο σχέδιο πόλης μοιάζει κάτι δύσκολο αυτή τη στιγμή όμως η αρίθμηση έστω των δρόμων είναι κάτι απλό το οποίο θα είχε πολλαπλά θετικά αποτελέσματα. Καταρχήν θα βοηθούσε την πολιτεία να αποκτήσει πρώτη φορά μια εικόνα της περιοχής και να διευκολύνει πιθανές δράσεις εκεί. Επίσης οι ίδιοι οι κάτοικοι θα μπορούν να απολαύσουν πράγματα που για τον υπόλοιπο πληθυσμό είναι αυτονόητα, από το να καλέσουν ένα ταξί στο σπίτι τους ή ένα ασθενοφόρο σε περίπτωση ανάγκης μέχρι την παράδοση κάποιου πακέτου.

Θα επαναλάβω πως δεχόμαστε το γεγονός ότι έχουν ευθύνη και οι ίδιοι οι κάτοικοι για την άσχημη κατάσταση όμως ένα κράτος δεν μπορεί να στέκεται εκεί και να κρύβει τις δικές του αδυναμίες στα λάθη των πολιτών. Η σημερινή εικόνα είναι αποτέλεσμα αμφίδρομων λαθών, παραμέλησης και αδιαφορίας επί δεκαετίες και για να αλλάξει προς το θετικό χρειάζεται να παρθούν αποφάσεις που θα προκύψουν από διάλογο και θα έχουν τη μεγαλύτερη το δυνατόν συναίνεση του πολιτικού κόσμου της περιοχής μας”.