Α. Αντωνούδης: «Αν οι αγρότες του Προβατώνα επιμείνουν ο κάθετος άξονας μπορεί να καθυστερήσει πάρα πολύ»

«Η Εγνατία Οδός Α.Ε. δεν είναι αρμόδια για την καταβολή των χρημάτων της απαλλοτρίωσης, αλλά το Ελληνικό Δημόσιο» είναι το πρώτο σχόλιο του προέδρου της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στο αίτημα των κατοίκων του οικισμού Προβατώνας, οι οποίοι διεκδικούν τα χρήματα της απαλλοτρίωσης των κτημάτων τους, από τα οποίο περνάει ο κάθετος άξονας Αρδάνιο – Ορμένιο.

Πριν από δύο ημέρες, μάλιστα, οι αγρότες διέκοψαν τις εργασίες κατασκευής του δρόμου, ακριβώς επειδή δεν έχουν πάρει τα χρήματα τους. Ο κος Αντωνούδης επεσήμανε στο «R» ότι το θέμα των απαλλοτριώσεων δεν το χειρίζεται η κατασκευάστρια εταιρία, αλλά το ελληνικό δημόσιο. Από την άλλη πλευρά, σημείωσε ότι οι ιδιοκτήτες γης δύνανται να διακόψουν την κατασκευή των εργασιών αφού οι απαλλοτριώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς υπάρχει και σχετικός νόμος που προστατεύει τους ιδιοκτήτες γης και απαγορεύει στις κατασκευαστικές εταιρίες να κάνουν εργασίες, αν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των απαλλοτριώσεων.

Ο πρόεδρος είπε, τέλος, ότι η εταιρία «θα σταματήσει τις εργασίες, αν οι αγρότες επιμείνουν στο αίτημά τους», όμως ξεκαθάρισε ότι αυτό «θα σημάνει μεγάλη καθυστέρηση για την ολοκλήρωση του έργου, η οποία μπορεί να φτάσει και τα πέντε χρόνια».

Οι αγρότες του Προβατώνα διέκοψαν τις εργασίες κατασκευής του έργου το πρωί της Πέμπτης 26/04. Δείτε το χρονικό της υπόθεσης εδώ.