Τη Δευτέρα 23/10 η απολογία του “τζιχαντιστή” της Αλεξανδρούπολης

Τη Δευτέρα 23/10 θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας της Αλεξανδρούπολης ο 32χρονος Σαντι Α. συριακής καταγωγής που συνελήφθη την Πέμπτη 19/10 στην πρωτεύουσα του Έβρου και συγκεκριμένα στην Υπηρεσία Ασύλου και βαρύνεται με την κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, δηλαδή στο ISIS.

Σύμφωνα με όσα είπε η δικηγόρος του κα Τριανταφυλλιά Τσιουλπά, ο 32χρονος αρνείται όλες τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες, ενώ ο ίδιος έχει έρθει σε επικοινωνία και με τη σύζυγό του, η οποία ζει στη Θεσσαλονίκη.

Ο 32χρονος, σύμφωνα παντα με την κα Τσιουλπά βρέθηκε στην Αλεξανδρουπολης προκειμένου να περάσει από συνέντευξη στην Υπηρεσία Ασύλου, όπου και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, επειδή είχε υποβάλει σχετικό αίτημα στην συγκεκριμένη αρχή – άγνωστο όμως παραμένει το γιατί επέλεξε την Υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης και όχι κάποια άλλη.

Η κα Τσιουλπά είπε ακόμη ότι ενώ στην αρχή είχε διοριστεί δικηγόρος από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αλεξανδρούπολης, ο συλληφθείς εξέφρασε την επιθυμία να τον εκπροσωπήσει η ίδια. Η κα Τσιούλπα είπε τέλος ότι στόχος της είναι να μελετήσει σε βάθος τη δικογραφία προκειμένου να σχεδιάσει την υπερασπιστική γραμμή του συλληφθέντος Σάντι Α.

Επίσης, επιβεβαίωσε και τη νοσηλεία του πελάτη της στο Νοσοκομείο, αλλά είπε ότι δεν φέρει κανένα τραύμα.

Δείτε τα ρεπορτάζ του “R” για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εδώ και εδώ