Καρέ – καρέ η προσαγωγή του φερόμενου ως τζιχαντιστή στο Δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης

Ενώπιον της ανακρίτριας της Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 20/10 ο 32χρονος που συνελήφθη στην πόλη και φέρεται ως εμπλεκόμενος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Κατά την άφιξή του στο Δικαστήριο, ο φερόμενος ως τζιχαντιστής είχε ακάλυπτο το πρόσωπό του και αντιλαμβανόμενος τις κάμερες φώναξε ότι “είναι ψεύτες” (προφανώς αυτοί που τον κατηγορούν), ότι “δεν είναι ISIS ο ίδιος” και ότι “έχει σύζυγο και μωρό παιδί”.

Ο 32χρονος ζήτησε από την ανακρίτρια να οριστεί δικηγόρος για να τον υπερασπιστεί και τελικώς δικηγόρος της Αλεξανδρούπολης ανέλαβε την υπεράσπιση του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικηγόρος θα ζητήσει αναβολή για την απολογία του 32χρονου, που μπορεί να είναι τέσσερις ημέρες.

Συνεπώς, εντός των επόμενων ημερών ο 32χρονος θα οδηγηθεί και πάλι ενώπιον της ανακρίτριας με την παρουσία δικηγόρου. Έως τότε συνεχιζεται η κράτησή του.

Ο 32χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αντιληπτός όταν υπέβαλε αίτηση ασύλου στην Υπηρεσία Ασύλου της Αλεξανδρούπολης, ενώ τη θέση του δυσχεραίνει το γεγονός ότι στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν βίντεο στα οποία απεικονίζονται “επιχειρήσεις” του ISIS.

Ο 32χρονος, μολις συνελήφθη (το πρωί της Πεμπτης 19/10) αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και νοσηλεύτηκε για μία ημέρα στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης υπό ισχυρή φρούρηση (δείτε σχετικό ρεπορτάζ του Reportal εδώ)

To βίντεο με την προσαγωγή και τις “δηλώσεις” του:

Φωτογραφικά καρέ από την προσαγωγή:

Και η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, που εκδόθηκε στις 20/10:

Συνελήφθη χθες (19 Οκτωβρίου 2017) στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος υπήκοος Συρίας, στο πλαίσιο συνεπειών εφαρμογής διοικητικού μέτρου σε βάρος του.

Ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν.

Ο 32χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.