Αλεξανδρούπολη: Πιέσεις μέσω AHEPA ασκεί στην Αμερική ο Βαγγέλης Λαμπάκης

Τη συνδρομή της παγκόσμιας φιλανθρωπικής οργάνωσης ΑΗΕΡΑ ζήτησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης  Βαγγέλης Λαμπάκης “ώστε να επιταχυνθούν και να διευρυνθούν οι (εν. αμερικανικές) επενδυτικές και στρατηγικές δραστηριότητες στην περιοχή μας”.

Η οργάνωση ΑΗΕΡΑ εδρεύει στην Αμερική και στηρίζει του απανταχού Έλληνες, ενώ η προτροπή του δημάρχου έγινε προς τον Κυβέρνητη Ελλάδος της οργάνωσης κο Βασίλειο Πετκίδη, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του.

Ο κος Λαμπάκης πρόετρεψε τον κο Πετκίδη να ασκήσει πίεση στην αμερικανική κυβέρνηση, βασιζόμενος και στο προσφάτως εκπεφρασθέν ενδιαφέρον του αμερικανού πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα για επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Να θυμίσουμε ότι ο αμερικανός αξιωματούχος Τζέφρι Πάιατ είχε επισκεφθεί την πόλη στις 8 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του 1ου Oil & Gas Forum και στο περιθώριο εκείνης της επίσκεψης ειχε κάνει μία σειρά επαφών.

Η επίσκεψη του Έλληνα Κυβερνήτη των ΑΗΕΡΑ στο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης έγινε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και τον συνόδευαν ο Αντικυβερνήτης κ. Ευστάθιος Κεφαλίδης, ο νυν Πρόεδρος των AHEPA Αλεξανδρούπολης, κ. Ανέστης Αδαλάκης και ο πρώην Πρόεδρος των AHEPA Αλεξανδρούπολης, κ. Απόστολος Κυριακίδης.