Αλεξανδρούπολη: Κραυγή αγωνίας από το 1ο Νηπιαγωγείο λόγω απομάκρυνσης εκπαιδευτικού

Ανάστατοι είναι οι γονείς των παιδιών του 1ου Νηπιαγωγείου της Αλεξανδρούπολης, από το οποίο απομακρύνεται η μία εκ των δύο νηπιαγωγών προκειμένου να καλύψει κενό που δημιουργήθηκε στο νηπιαγωγείο της Άνθειας.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν σχεδόν όλοι οι γονείς αναφέρεται ρητά ότι το 1ο νηπιαγωγείο δεν μπορεί να λειτουργήσει με μία μόνο εκπαιδευτικό δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν εκεί και οι οποίες αναλύονται εκτενώς στην ανακοίνωση.

Εν συντομία, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα 27 παιδιά που φοιτούν εκεί δεν γίνεται να χωρέσουν σε μία μόνο αίθουσα λόγω στενότητας χώρου. Αυτό όμως τώρα είναι αναγκαστικό καθώς εάν παραμείνει μία μόνο εκπαιδευτικός θα είναι αναγκασμένη να ενώσει τα δύο τμήματα σε ένα και να επιτελεί το έργο της σε συνθήκες που όχι μόνο δεν συνάδουν με σωστή εκπαίδευση, αλλά είναι και επικίνδυνες καθώς “τα παιδιά θα στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο” και “θα ευνοείται η επώαση ασθενειών και ιώσεων”, οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, στο 1ο νηπιαγωγείο φοιτούν και δύο παιδιά με “σοβαρές εκπαιδευτικές ανάγκες” τα οποία διαθέτουν συνοδούς (ο ένας δε, πληρώνεται από το γονέα), καθώς και τα νήπια της δομής ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων “Αρσις”, ενώ η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη, αν σκεφτεί κανείς ότι η τουαλέτα του σχολείου είναι στην αυλή και άρα η πρόσβαση των νηπίων σε αυτήν πρέπει να γίνεται συνοδεία εκπαιδευτικού – πράγμα αδύνατο καθώς τα υπόλοιπα θα μένουν χωρίς επίβλεψη.

Από τη  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λέγεται ότι η μετακίνηση της νηπιαγωγού θα διαρκέσει μόνο για έναν μήνα, αλλά χωρίς να παρέχεται κάποια δέσμευση γι’ αυτό.

Δείτε την ανακοίνωση εδω: Διαμαρτυρία_1ο_Νηπιαγωγείο