Σαρώνει στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ για drones ο Εβρίτης Κώστας Γκουρλουμένος

Με τον καλύτερο τρόπο -και μάλιστα ανέξοδο για τις τοπικές αρχές- διαφημίζει τον Έβρο ο ερασιτέχνης κινηματογραφιστής Κώστας Γκουρλουμένος που εξειδικεύεται σε λήψεις με drones.

Ένα δείγμα της δουλειάς του είχαμε φιλοξενήσει στο reportal.gr το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ ενώ και η μικρού μήκους ταινία του North Star από το χιονισμένο Διδυμότειχο είχε φιλοξενηθεί στο site μας και είχε -δικαίως- καταπλήξει τους πάντες.

Το North Star ταξιδεύει στην Ουαλία τον προσεχή Μάιο σε ένα από τα μεγαλύτερα βρετανικά φεστιβάλ που πρόκειται ουσιαστικά για τα προκριματικά των “Βραβείων BAFTA”, που είναι τα βρετανικά Oscar! Βέβαια, ο Κώστας δεν μπορεί να προκριθεί και να διεκδικήσει ένα βραβειο BAFTA γιατί δεν είναι Άγγλος πολίτης, όμως και μόνο η προβολή της ταινίας σε ένα τόσο μεγάλο φεστιβάλ είναι από μόνη της πάρα πολύ σημαντική.

Και πριν προλάβει να συνειδητοποιήσει τι του συμβαίνει, ο Κώστας έλαβε και δεύτερο email, αυτή τη φορά από πανευρωπαϊκό φεστιβάλ drones της Βαρκελώνης στην Ισπανία, όπου θα προβληθούν 4 ταινίες του στο διάστημα 21-23 Μαρτίου!

Οι ταινίες που θα προβληθούν στη Βαρκελώνη είναι:

North Star (αφιέρωμα στο χιονισμένο Διδυμότειχο)

This Little World (αφιέρωμα στο Διδυμότειχο)

Delta (αφιέρωμα στο Δέλτα του Έβρου)

Watching (γυρίσματα στο Νέο Φάληρο της Αθήνας)

Είναι κάτι περισσότερο από κατανοητό ότι ο Κώστας είναι ένας “διαφημιστής” του Έβρου και μάλιστα χωρίς κάποιος να του το έχει ζητήσει – ορμώμενος μόνο από την αγάπη του για τα drones και τον τόπο του κι αυτό μάλλον πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από ορισμένους…