“Αυτοδιαχείριση” των ενδιάμεσων εκπτώσεων ζητούν οι έμποροι – Στην ίδια γραμμή και ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης

Το δικαίωμα να ορίζουν μόνοι τους και σε συνεργασία με τις κατά τόπους Περιφέρειες τη χρονική περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων διεκδικούν οι έμποροι της Ελλάδας. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν κατόπιν ερευνών που εκπόνησε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με το ΙΝΕΜΥ και σύμφωνα με αυτά οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι του Νοεμβρίου και του Μαΐου δεν είναι επικερδείς για τις επιχειρήσεις. 

Την θέση αυτή υιοθετεί και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αλεξανδρούπολης, ο πρόεδρος του οποίου συμμετείχε στη διαμόρφωση της πρότασης της ΕΣΕΕ, αφού είναι μέλος του Δ.Σ. της. Επιπλέον, μιλώντας στο “R” και με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, ενημερώνει ότι όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι της περιοχής συντάσσονται με τη συγκεκριμένη πρόταση.

Την ίδια ώρα γίνονται επαφές μέσω ΕΣΕΕ, με όλα τα μεγάλα κλειστά Malls, ώστε να υπάρχει κοινή γραμμή για τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους.

Επανέρχεται το “ποτέ την Κυριακή”

Πέρα από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι έμποροι θίγουν και το ζήτημα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, το οποίο επίσης κρίνεται ως μη επικερδές. Σημειώνεται μάλιστα ότι τις Κυριακές γίνεται “μεταφορά τζίρου”, που σημαίνει ότι τη συγκεκριμένη ημέρα οι καταναλωτές δεν κάνουν επιπλέον αγορές, αλλά αγορές που θα είχαν κάνει έτσι κι αλλιώς σε άλλες ημέρες της εβδομάδας.