Η Περιφέρεια ΑΜΘ ζητάει το άνοιγμα της Νυμφαίας και η Περιφερειακή Σύνθεση σχολιάζει…

“Κάλλιο αργά παρά ποτέ”, είναι το σχόλιο της Περιφερειακής Σύνθεσης για την ανακοινωθείσα πρόθεση της διοίκησης της Περιφέρειας να ζητήσει την λειτουργία του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας στο νομό Ροδόπης ενόψει του καλοκαιριού και δεδομένων των περιορισμών που έχει θέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

“Διαβάσαμε στον τύπο ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ζήτησε (κάλιο αργά παρά ποτέ) να γίνουν ενέργειες ώστε να ξαναλειτουργήσει η συνοριακή είσοδος της Νυμφαίας για την είσοδο τουριστών! Χαιρόμαστε πολύ που συμφωνεί με τις απόψεις της παράταξής μας, αλλά λυπόμαστε που το κάνει ακόμη μια φορά απλά ως παρατηρητής των εξελίξεων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση, επισημαίνοντας και την καθυστέρηση ενός έτους ενώ υπενθυμίζεται και η ερώτηση “που έχει καταθέσει στο Π.Σ. η παράταξή (με συντονίστρια την κα Μαρία Πολυμέρου και τις υπογραφές όλων των Συμβούλων στις 19/2 ε.ε.) σχετικά με τον Τουρισμό μήπως και μπορέσει να αντιληφθεί και τι άλλο χρειάζεται ο τουρισμός στην Θάσο και στην Καβάλα, τι πρέπει να γίνει για την υγειονομική ασφάλεια και ταυτοχρόνως να μάθει και τι άλλα προβλήματα έχει προκαλέσει στον τουρισμό και στην οικονομία η διοίκηση στην οποία μετέχει!”. 

“Γιατί, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας αφού νοιάζεται τόσο πολύ δεν ζήτησε να συζητηθεί η επερώτηση μας; Αυτά που επιτέλους ανακάλυψε θα πρέπει να τα θέσει πρώτιστα στην διοίκηση της Περιφέρειας!” τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση, η οποία κλείνει με ένα δηκτικό σχόλιο που αναφέρει: “τα πολυφωτογραφημένα φώτα που αλλάξατε στο οδικό δίκτυο καλό θα είναι να ανάβουν κιόλας. Διότι σε πολλά σημεία εδώ και 20 μέρες παραμένουν σαν τη διοίκηση, χωρίς φως”.