(βίντεο) Δείτε τον “πλωτό” Επιτάφιο της Αλεξανδρούπολης – Η εκφορά του στο λιμανάκι της πόλης

Για ακόμη μία χρονιά φέτος η Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης τίμησε τους “εν θαλάσση νεκρούς” της εκφέροντας τον Επιτάφιο στο μικρό λιμάνι της πόλης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από την Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης υπό το πρίσμα ότι η Αλεξανδρούπολη είναι μία πόλη δίπλα στη θάλασσα, στην οποία έχουν χάσει τη ζωή τους κατά καιρούς άνθρωποι και με δεδομένο ότι η Μεγάλη Παρασκευή είναι ημέρα αφιερωμένη κατ’ εξοχήν στους νεκρούς, θεωρήθηκε δέον κάθε Μεγάλη Παρασκευή να γίνεται εκφορά του Επιταφίου στο μικρό λιμάνι και να τελείται τρισάγιο στη μνήμη τους.

Την τελετή παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, ενώ εκεί βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο Δημήτρης Ρίζος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Γκοτσίδης, αλλά και ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ Παύλος Μιχαηλίδης.

Το τρισάγιο τέλεσε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, ο οποίος στις δηλώσεις του εξήγησε και το σκεπτικό υπό το οποίο εχει αποφασιστεί η εκφορά του Επιταφίου στο λιμανάκι της Αλεξανδρούπολης, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί: