Με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και σήμερα Πέμπτη, ημέρα διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς στην Αλεξανδρούπολη, η Δημοτική Αρχή προχωρά σε άμεσα μέτρα για την προστασία των πολιτών. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιάννης Μπατμανίδης, ανακοίνωσε ότι από σήμερα και κάθε Πέμπτη, θα βρίσκεται κοντά στον χώρο όπου διεξάγεται η λαϊκή αγορά ασθενοφόρο για την έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.
Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας που μπορεί να προκύψουν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ειδικά σε ευπαθείς ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά, που επισκέπτονται τη λαϊκή αγορά.
Ο κ. Μπατμανίδης υπογράμμισε τη σημασία της προληπτικής παρουσίας του ασθενοφόρου, τονίζοντας ότι «η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών είναι προτεραιότητά μας. Με την παρουσία του ασθενοφόρου, εξασφαλίζουμε την άμεση ιατρική φροντίδα σε περίπτωση ανάγκης».
Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου οι θερμοκρασίες στην περιοχή είναι εξαιρετικά υψηλές, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για κινδύνους θερμοπληξίας και άλλων θερμικών ασθενειών. Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να παραμένουν σε σκιερά και δροσερά μέρη και να καταναλώνουν άφθονα υγρά.