Με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την εκτέλεση των 8 πατριωτών στην κεντρική πλατεία του Σουφλίου, η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ, σε συνεργασία με τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας, διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1η Ιουλίου στις 8 μ.μ. στο χώρο εκτέλεσης.
Η εκτέλεση των 8 πατριωτών, που έγινε ως αντίποινα από τους ναζί κατακτητές σε δημόσια θέα, παραμένει ένα τραγικό γεγονός της ιστορίας του Σουφλίου και της Ελλάδας, θυμίζοντας σε όλους μας το βαρύ τίμημα της αντίστασης κατά της κατοχής.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Σιδέρης Μιχαηλίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σταμάτης Γκατζίδης, πρόεδρος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας.