Search
Close this search box.
Βραβεύονται τα Σχολεία της Αλεξανδρούπολης για την Ανακύκλωση

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργανώνει την εκδήλωση βράβευσης του Σχολικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης «Ανακυκλώνουμε στο Σχολείο 2023-2024», κατηγορία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, στις 10:30 π.μ., στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Αλεξανδρούπολης.

Ο Σχολικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης, που υλοποιείται για ακόμη μια σχολική χρονιά από το Δήμο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Έβρου, έχει ως κύριο στόχο την προώθηση της ανακύκλωσης και της «Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ)» στα σχολεία του Δήμου. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών.

Η διαδικασία της Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) συνδυάστηκε με δωρεές πόντων από τους πολίτες, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.recycle-win.gr και της εφαρμογής για κινητά “Recycle-win”. Κάθε σχολείο κέρδιζε πόντους επιβράβευσης που συγκεντρώνονταν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, ο οποίος ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού είναι ορατά στην πλατφόρμα, με τις πρώτες δύο θέσεις να ανήκουν στα σχολεία που συγκέντρωσαν τους περισσότερους πόντους ανά μαθητή.

Στην εκδήλωση βράβευσης της Τετάρτης, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου που συμμετείχαν στον διαγωνισμό θα επιβραβευθούν για τη συμμετοχή τους. Ιδιαίτερα, τα δύο σχολεία που διακρίθηκαν θα λάβουν βραβεία και δώρα για τις σχολικές τους μονάδες, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια και τη δέσμευσή τους στην προώθηση της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια γιορτή για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των νέων στην αειφορία, προάγοντας τη συνεργασία μεταξύ του Δήμου, των σχολείων και της τοπικής κοινότητας για ένα καλύτερο περιβαλλοντικό μέλλον.