Search
Close this search box.
Συνελήφθη Εγκληματική Ομάδα που Εξαπάτησε Ηλικιωμένη στην Αλεξανδρούπολη

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς και έναν ημεδαπό για τη συμμετοχή τους σε εγκληματική ομάδα που διέπραξε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας στην Αλεξανδρούπολη. Η ομάδα χρησιμοποίησε τη μέθοδο της ψευδούς πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με δήθεν τραυματισμό συγγενικού προσώπου.

Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά από καταγγελία της παθούσας, που ανέφερε ότι το απόγευμα της 8ης Ιουνίου 2024, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της προσποιούμενος τον γιατρό. Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι συγγενικό της πρόσωπο είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και χρειαζόταν άμεσα χειρουργική επέμβαση. Με αυτόν τον τρόπο, οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν από την ηλικιωμένη το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο ημεδαπός μέλος της ομάδας.

Άμεσα, η αστυνομία κινητοποιήθηκε και μετά από εκτεταμένες έρευνες, εντόπισε και συνέλαβε τον ημεδαπό δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε όλο το χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια, σε συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, συνελήφθησαν στην Κομοτηνή δύο αλλοδαποί, μέλη της ίδιας ομάδας, οι οποίοι είχαν μεταβεί εκεί για την παραλαβή των χρημάτων.

Κατά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από το εσωτερικό του οχήματος που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, καθώς και από την κατοχή τους:

  • Ένα μαχαίρι
  • Μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης
  • Τρία αυτοσχέδια τσιγάρα ακατέργαστης κάνναβης
  • Δύο χαρτάκια εμποτισμένα με ναρκωτική ουσία LSD
  • Το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ
  • Κινητά τηλέφωνα

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες κατασχέθηκε επίσης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων τεσσάρων συνεργών που παραμένουν άγνωστοι. Η κοινότητα καλείται να είναι προσεκτική και να καταγγέλλει ύποπτες επικοινωνίες ή περιστατικά εξαπάτησης στις αρχές.