Search
Close this search box.
Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League Expo στην Αλεξανδρούπολη!

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ “FIRST® LEGO® League Expo Αλεξανδρούπολη”, φιλοξενώντας 4 ομάδες Explore (παιδιά ηλικίας 6-10 ετών) και 6 ομάδες Discover (παιδιά ηλικίας 4-6 ετών). Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Eduact και τη Ρομποτεχνολογία ΕνΔράσει, το Κέντρο Πληροφορικής Computer Action – Κέντρο Πληροφορικής, Ρομποτικής & Game Development. Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης από τις 18:30 έως τις 20:30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα περιλαμβάνει βράβευση από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Το πρόγραμμα FIRST® LEGO® League Explore στοχεύει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των παιδιών ηλικίας 6-10 ετών για την επιστήμη και την τεχνολογία. Τα παιδιά εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO® Education, αναπτύσσοντας ιδέες και παρουσιάζοντάς τες.

Το FIRST® LEGO® League Discover απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-6 ετών και τα εισάγει στον κόσμο του STEM μέσω παιγνιώδους προσέγγισης. Τα παιδιά εξερευνούν πραγματικές καταστάσεις και δημιουργούν καινοτόμες λύσεις.

Η φετινή σεζόν με θέμα MASTERPIECE℠ 2023/2024 επικεντρώνεται στη σύνδεση του STEM με τις τέχνες, δίνοντας στους νέους τη δυνατότητα να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν έναν κόσμο με ατελείωτες δυνατότητες. Πρόκειται για συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education, διεξάγεται ετησίως από το 1998 σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως, και έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ15/ 133790/Δ2).

Στο φεστιβάλ θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και βραβεία σε όλες τις ομάδες, τα οποία είναι μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του φεστιβάλ: firstlegoleague.gr.