Search
Close this search box.
Θεσσαλονίκη: Ταξί-Ασθενοφόρα με Απινιδωτές και Πιστοποιημένους Διασώστες σε Ετοιμότητα

Στη Θεσσαλονίκη, τέσσερα ταξί του συνεταιρισμού Taxi Way έχουν μετατραπεί σε κινητά «ασθενοφόρα», εξοπλισμένα με απινιδωτές και οδηγούς πιστοποιημένους διασώστες, έτοιμα να ανταποκριθούν σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης όλο το 24ωρο.

Το Καινοτόμο Έργο του Συνεταιρισμού Taxi Way

Τα συγκεκριμένα «Health Taxi» μπορούν να σπεύσουν σε συμβάντα έκτακτης ανάγκης ανά πάσα στιγμή, με τους οδηγούς να είναι εκπαιδευμένοι να παρέχουν ΚΑΡΠΑ και να χειρίζονται απινιδωτές. Δύο από τους οδηγούς έχουν πτυχίο από τη σχολή διασωστών του ΕΚΑΒ, εξασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών τους.

Εξοπλισμένα και Έτοιμα για Δράση

Κάθε ένα από αυτά τα ταξί διαθέτει έναν απινιδωτή στο πορτ μπαγκάζ, το οποίο παραμένει άδειο για να μπορεί να φιλοξενήσει αποσκευές των επιβατών όταν δεν χρησιμοποιείται σε έκτακτες περιπτώσεις. Ο απινιδωτής μπορεί να επαναφέρει τη λειτουργία της καρδιάς σε περίπτωση ανακοπής μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Ο Κομβικός Ρόλος των Οδηγών

Ο Σάκης Χαντές, ένας από τους οδηγούς των «Health Taxi», δήλωσε στο thestival.gr: «Είμαι εθελοντής διασώστης, ξέρω από πρώτες βοήθειες (ΚΑΡΠΑ) και έχω και απινιδωτή μέσα στο ταξί. Ανά πάσα στιγμή, 24 ώρες το 24ωρο, είμαστε στη διάθεση του κοινού να βοηθήσουμε και με τον απινιδωτή και με ΚΑΡΠΑ και με άλλες πρώτες βοήθειες. Εμείς μπορούμε να φτάσουμε πολύ γρήγορα και έχουμε τη δυνατότητα να κινούμαστε 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.»

Γρήγορη Ανταπόκριση

Τα τέσσερα αυτά ταξί της Taxi Way είναι σε ετοιμότητα να ανταποκριθούν σε κάθε επείγουσα κλήση, προσφέροντας άμεση και αποτελεσματική βοήθεια. Οποιοσδήποτε έχει ανάγκη μπορεί να βασιστεί σε αυτά τα κινητά «ασθενοφόρα» για γρήγορη ανταπόκριση και παροχή πρώτων βοηθειών.