Search
Close this search box.
Σύλληψη 45χρονου Κυβερνήτη Αλιευτικού Σκάφους στην Αλεξανδρούπολη

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης προχώρησαν στη σύλληψη ενός 45χρονου αλλοδαπού, κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους. Η σύλληψη έγινε για παραβάσεις του άρθρου 169 του Ποινικού Κώδικα (Απείθεια) και του άρθρου 225 του Κώδικα Διεθνών Ναυτικών Δικαιοδοσιών (Κανονισμός Αποφυγής Συγκρούσεων).

Το Περιστατικό

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισε ένα ακινητοποιημένο σκάφος μέσα στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, χωρίς αναμμένους φανούς ναυσιπλοΐας. Μετά από χρήση οπτικών και ηχητικών σημάτων για έλεγχο, ο κυβερνήτης του σκάφους προσπάθησε να διαφύγει αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Καταδίωξη και Σύλληψη

Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους. Διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος με δύο επιβαίνοντες, υπηκόους Αιγύπτου. Το σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τη συνοδεία του περιπολικού.

Διοικητικές Κυρώσεις και Κατάσχεση

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης διενεργεί την προανάκριση και πρόκειται να επιβάλει τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις. Επιπλέον, τα αλιεύματα που βρέθηκαν στο σκάφος κατασχέθηκαν.