Search
Close this search box.
Σύλληψη Αλλοδαπού Διακινητή στον Έβρο: Επικίνδυνη Καταδίωξη και Τραυματισμός Μετανάστη

Σε μια σημαντική επιχείρηση στην περιοχή του Έβρου, συνελήφθη χθες το μεσημέρι ένας αλλοδαπός διακινητής από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή αξιωματούχων του Frontex. Ο διακινητής κατηγορείται για προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Η επιχείρηση ξεκίνησε όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ύποπτο να οδηγεί ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο μετέφερε παράνομα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Ο οδηγός, ο οποίος δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης, αγνόησε το σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των επιβατών και των διερχόμενων οδηγών.

Η καταδίωξη κατέληξε σε εκτροπή του οχήματος από το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εκ των διακινούμενων μεταναστών. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για τις πρώτες βοήθειες. Ο διακινητής προσπάθησε να διαφύγει πεζός, ωστόσο, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν.

Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν το όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο πιθανόν χρησιμοποιήθηκε για την οργάνωση της παράνομης μεταφοράς.

Ο συλληφθείς διακινητής αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.