Search
Close this search box.
Πανελλαδική Τηλεδιάσκεψη Εργαστηριακών Γιατρών: Προσωρινή Αναστολή Απεργιακών Κινητοποιήσεων λόγω Ευρωεκλογών

Σήμερα, Σάββατο 25 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική τηλεδιάσκεψη των εργαστηριακών γιατρών με κεντρικό στόχο την ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις. Στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες των επαφών που είχε ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τον Υπουργό Υγείας την περασμένη Τετάρτη, καθώς επίσης και η πορεία των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Με την επικείμενη διακοπή των εργασιών του Ελληνικού Κοινοβουλίου εξαιτίας των Ευρωεκλογών, αποφασίστηκε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων των γιατρών. Παρά τη συγκεκριμένη απόφαση, οι εργαστηριακοί γιατροί δηλώνουν ότι ο δίκαιος αγώνας τους δεν θα σταματήσει.

Οι επιστήμονες είναι κοντά στην υλοποίηση του ονείρου τους για τη δημιουργία ενός ενιαίου συλλογικού οργάνου, το οποίο θα είναι ο επίσημος εκπρόσωπός τους, μακριά από κομματικές παρεμβάσεις και επαγγελματίες συνδικαλιστές. Η δημιουργούμενη ομοσπονδία θα έχει αποκλειστικό σκοπό την προάσπιση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Τέλος, οι εργαστηριακοί γιατροί καθιστούν σαφές ότι, εάν μέχρι τα μέσα Ιουνίου ο Υπουργός Υγείας δεν έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του μέσω νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα εφαρμοστούν στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, θα επανέλθουν με νέο κύκλο ακόμα πιο ισχυρών κινητοποιήσεων.

Η επόμενη συνεδρίαση των γιατρών έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου, όπου θα επανεξετάσουν την κατάσταση και θα σχεδιάσουν τις επόμενες δράσεις τους, εφόσον τα αιτήματά τους δεν έχουν ικανοποιηθεί.