Search
Close this search box.
Eπιστήμονες ανακάλυψαν πλανήτη παρόμοιο με τη Γη που θα μπορούσε να φιλοξενεί εξωγήινη ζωή

Eπιστήμονες έχουν ανακαλύψει έναν νέο πλανήτη παρόμοιο με τη Γη που θα μπορούσε να υποστηρίξει εξωγήινη ζωή – μόλις 40 έτη φωτός μακριά.

Ο πλανήτης αποτελεί μια αξιοσημείωτη ανακάλυψη στην αναζήτηση κατοικήσιμων κόσμων: είναι ελαφρώς μικρότερος από τη Γη και θεωρείται λίγο πιο θερμός. Πολλοί από τους πλανήτες έξω από το ηλιακό μας σύστημα, που ονομάζονται εξωπλανήτες, τείνουν να είναι πολύ μεγαλύτεροι και πιο θερμοί από τον δικό μας κόσμο.

Ο νεοανακαλυφθείς πλανήτης ονομάζεται Gliese 12b και οι ερευνητές λένε ότι ακόμα και αν δεν μπορέσουμε να βρούμε αν φιλοξενεί εξωγήινη ζωή, θα συμβάλει στην αναζήτησή μας για άλλους κόσμους που μπορεί.

Ο πλανήτης περιφέρεται γύρω από το άστρο του κάθε 12,8 ημέρες και είναι συγκρίσιμου μεγέθους με την Αφροδίτη – δηλαδή ελαφρώς μικρότερος από τη Γη.

Έχει υπολογιστεί ότι η επιφανειακή του θερμοκρασία ανέρχεται στους 42 βαθμούς Κελσίου, η οποία είναι χαμηλότερη από τους περισσότερους από τους περίπου 5.000 επιβεβαιωμένους εξωπλανήτες μέχρι σήμερα (πλανήτες έξω από το ηλιακό σύστημα).

independent.co.uk