Search
Close this search box.
Το υπονοούμενο της Κέητ Μπλάνσετ από τις Κάννες

Το δικό της μήνυμα από το 77ο Φεστιβάλ των Καννών έστειλε η διεθνούς φήμης Αυστραλή ηθοποιός Κέητ Μπλάνσετ, χρησιμοποιώντας το περίφημο κόκκινο χαλί. Συνδυάζοντας το κόκκινο χαλί και το φόρεμα της, η ηθοποιός “σχημάτισε” την παλαιστινιακή σημαία, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο λαό της ανατολικής Μεσογείου.

Η Μπλάνσετ φόρεσε μία δίχρωμη τουλέτα που το πρόσθιο μέρος ήταν μαύρο και το οπίσθιο λευκό, αλλά επενδεδυμένο με πράσινο σατέν. Έτσι, όταν έφτασε μπροστά στους φωτογράφους ανασήκωσε ελαφρά το πίσω μέρος και ο συνδυασμός του φορέματος με τα τρία χρώματα και του κόκκινου χαλιού, σχημάτισαν – για όσους κατάλαβαν, έστω- την σημαία της Παλαιστίνης που υφίσταται εδώ και μήνες τη γενοκτονική επίθεση του Ισραήλ, υπό τις εντολές του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η Κέητ Μπλάνσετ, εκτός από την μεγάλη καριέρα της ως ηθοποιός παγκοσμίου βεληνεκούς, είναι και πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών και έχει τοποθετηθεί επισήμως ακόμα και στο Ευρωκοινοβουλίο για σημαντικά ζητήματα όπως το μεταναστευτικό και το προσφυγικό.