Η Αλεξανδρούπολη πενθεί τον Καθηγητή Καρδιοχειρουργικής Γιώργο Μπουγιούκα

Μυνήματα πένθους και συλλυπητηρίων έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί/ες που εκφράζουν τη λύπη τους για τον θάνατο του Καθηγητή Καρδιοχειρουργικής Γιώργου Μπουγιούκα.

Ο Γιώργος Μπουγιούκας πέθανε αιφνίδια στη Θεσσαλονίκη, όπου ζούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια, σε ηλικία 76 ετών. Ο αείμνηστος καθηγητής έχει συνδέσειο άρρηκτα το όνομά του με την Αλεξανδρούπολη και το Νοσοκομείο της καθώς ήταν ο πρωτεργάτης της προσπάθειας για την δημιουργία Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο ΠΓΝΑ, η οποία ευωδόθηκε το 2000.

Η σύσταση και λειτουργία της εν λόγω κλινικής “έσωσε” κυριολεκτικά εκατοντάδες ανθρώπων καθώς έως τότε η πραγματοποίηση καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων δεν ήταν εφικτή στην Αλεξανδρούπολη και οι ασθενείς έπρεπε να καταφεύγουν σε άλλες πόλεις.

Με τη δική του συμμετοχή ιδρύθηκε και ο Σύλλογος Φίλων Καρδιοχειρουργικής ΔΠΘ “Γαληνός”, με στόχο τη διαρκή στήριξη της Κλινικής.

Όταν συνταξιοδοτήθηκε το 2015, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τον τίμησε με το Μετάλλιο Τιμής. Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στον ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου στο Ντεπώ Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 17:15.

Θερμή παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνου τα χρήματα να κατατεθούν στον “Σύλλογο Προσωπικού και Φίλων Καρδιοχειρουργικής Κλινικής ΔΠΘ – ΓΑΛΗΝΟΣ”

ALPHA BANK: IBAN: GR8301409200920002002018427

Δείτε σχόλια: