Φόβος για πρωτοχρονιάτικα τρομοκρατικά χτυπήματα σε όλο τον κόσμο

Και ενώ έμειναν λίγες ώρες για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια σε πολλές πόλεις υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και η Ελληνική Αστυνομία. 

Δρακόντεια μέτρα σε πολλές πόλεις

Στη Νέα Υόρκη, η Times Square έχει γίνει φρούριο αφού υπάρχουν φόβοι για μαζικές διαδηλώσεις με τους πολίτες να φοβούνται μήπως διακόψουν τις εκδηλώσεις και ξεκινήσουν επιθέσεις.

Σε επιφυλακή βρίσκονται όμως και άλλες πόλεις της Ευρώπης. Στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο υπάρχουν έντονες ανησυχίες με τις πόλεις να μετράνε ήδη τρομοκρατικά χτυπήματα στο παρελθόν.

Στο Παρίσι περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί έχουν τοποθετηθεί στην πρωτεύουσα και περιπολούν. Στον δρόμο και 150 στρατιωτικοί Sentinel αλλά και χιλιάδες πυροσβέστες. Στις Βρυξέλλες τα μέτρα έχουν διπλασιαστεί και ειδικότερα στα ευρωπαϊκά κτήρια.

Έλληνας που επισκέφθηκε πρόσφατα τη Μαδρίτη, αποκαλύπτει ότι τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη έχουν αυξηθεί αρκετά ειδικότερα στους χώρους που υπάρχει πολύς κόσμος. «Οι αρχές ήταν πολύ alert για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα. Σε εστιατόρια και μουσεία στη Μαδρίτη υπάρχει αρκετός έλεγχος. Υπάρχουν και αρκετοί αστυνομικοί για ύποπτες κινήσεις» λέει ο ταξιδιώτης στο κεντρικό δελτίο του OPEN.

Φόβοι στη Γερμανία για επεισόδια

Φόβοι υπάρχουν στη Γερμανία για επεισόδια ενόψει της Πρωτοχρονιάς. Οι αρχές πιστεύουν ότι ίσως οι ισλαμιστικές δυνάμεις που υπάρχουν στη χώρα δημιουργήσουν μεγάλα επεισόδια.

Μέτρα ασφαλείας και στην Ελλάδα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιάννη Ρήγου και της τηλεόραση του OPEN αυξημένοι είναι οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου και εξόδου από τη χώρα και κυρίως τα αεροδρόμια. Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, τμήματα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ θα βρίσκονται επί ποδός.

Επιπλέον, στην Αττική θα γίνουν αυξημένες περιπολίες και αστυνομικοί με πολιτικά θα κινούνται στο κέντρο της Αθήνας ενόψει και τνω εορταστικών εκδηλώσεων.