Έπεσε και για φέτος η αυλαία του “Σαν Παραμύθι” στο Σουφλί

Με ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων (σ.σ. δυστυχώς όχι αθόρυβων) έπεσε η φετινή αυλαία του θεματικού χριστουγεννιάτικου πάρκου “Σαν Παραμύθι” στο Σουφλί.

Το “Σαν Παραμύθι” είναι πλέον οκτώ ετών, αλλά ειδικά μετά τη μεγάλη περυσινή επιτυχία, κερδίζει αναγνωρισιμότητα ανά την Ελλάδα και η επισκεψιμότητά του βαίνει συνεχώς αυξανόμενη. Φέτος μάλιστα, υπήρξαν μέρες που δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό έμφραγμα στο Σουφλί εξαιτίας του όγκου των οχημάτων που προσέγγιζαν το βιομηχανικό συγκρότητα “Τζίβρε”, όπου στεγάζεται κάθε χρόνο το “Σαν Παραμύθι”.

Η Μαγεία του Εθελοντισμού

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος όλη εγκατάσταση δημιουργήθηκε από εθελοντές και εθελόντριες. Ναι μεν τα κτίρια του “Τζίβρε” αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία “κτίζεται” το Πάρκο, όμως όλες οι κατασκευές αποτελούν προϊόντα ομαδικής και κυρίως εθελοντικής δουλειάς από τα μέλη του συλλόγου “ΚΙΝΗΣΟΥ” και όχι μόνο. Επίσης πρόκειται και για μία αυτο-χρηματοδοτούμενη δράση, καθώς τα έσοδα κάθε χρονιάς, χρηματοδοτούν την διοργάνωση της επόμενης.

Παράλληλα και επειδή ακριβώς η λειτουργία του βασίζεται σε εθελοντές και εθελόντριες, η ύπαρξή του διαρκεί μόνο για μία εβδομάδα κάθε χρόνο. Παρ’ όλα αυτά μία εβδομάδα είναι αρκετή για να προσφέρει χαρά σε μικρούς και μεγάλους μεταφέροντας τους για λίγο στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών της Disney αλλά και άλλων σύγχρονων ή κλασικών παραμυθιών.

Στα μεγάλα πλεονεκτήματα της διοργάνωσης παρέμεινε και φέτος η ασφάλεια των επισκεπτών, καθώς αφ’ ενός ο χώρος είναι περιφραγμένος και αφ’ ετέρου υπάρχει συνεχείς παρουσία των εθελοντών/τριών για παροχή βοήθειας αν χρειαστεί, όπως επίσης και οι κατασκευές δεν εμπνέουν κανέναν κίνδυνο, ειδικά αν η χρήση τους είναι η ενδεδειγμένη.

Το φινάλε της εφετινής διοργάνωσης γράφτηκε όπως κάθε χρόνο στην κεντρική σκηνή, όπου όλες αυτές τις ημέρες παρουσιάζονταν χορευτικά από παιδιά και εφήβους ενώ το σόου έκλεισαν η Γη και τα τέσσερα Στοιχεία της, που φέτος ήταν το κεντρικό θέμα της διοργάνωσης.