Αλεξανδρούπολη: Πέθανε ο Σάββας Σαλγκάμης

Αύριο Τρίτη (5/12) θα γίνει η κηδεία του γνωστού επιχειρηματία Σάββα Σαλγκάμη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει στον Ι.Ν. του Αγίου Ελευθερίου στις 15.30.

Όπως γράφει ο Γιάννης Μαλκίδης, η ενασχόληση της οικογένειας Σαλγκάμη με τον κλάδο της αρτοποιίας ξεκίνησε πριν από το 1900 στην Κεσάνη της Ανατολικής Θράκης, όπου ο παππούς του Αλέξανδρου Σαλγκάμη διατηρούσε φούρνο. Ο πρώτος φούρνος στην Αλεξανδρούπολη ιδρύθηκε το 1945.

Οι γιοι του Αλέξανδρου Σαλγκάμη το 1981 δημιούργησαν έξω από την πόλη μια πρότυπη μονάδα για την παραγωγή των προϊόντων. Σήμερα στην εταιρεία βρίσκεται και η πέμπτη γενιά, για να συνεχίσει τη μακρόχρονη και ανοδική πορεία της σε μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής.

Ο ΣΑΒΒΑΣ υπηρέτησε τον προσκοπισμό από μικρός και με πάθος.

Ήταν από τους πρώτους αθλητές του Τάε κβνο ντο και κάτοχος μαύρης ζώνης σε νεαρή ηλικία, στη θρυλική σχολή του Γιώργου Γραμματόπουλου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο με την υγεία του να έχει επιβαρυνθεί σημαντικά, αντιμετωπίζοντας παράλληλα με γενναιότητα την σοβαρή κατάσταση του.