Αποχωρεί από την προεδρία του ΟΛΑ ο Κώστας Χατζημιχαήλ

“Εν μέσω καταστάσεων που συνιστούν τροχοπέδη για τη συνέχιση του εθνικά σημαντικού έργου του Οργανισμού και δεν συνάδουν με τη δική μου στάση ζωής, υπέβαλα, όπως μου ζητήθηκε και όπως είχα ενημερώσει αρμοδίως ότι θα πράξω, την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Υπηρέτησα με συνέπεια, αυταπάρνηση & αξιοπρέπεια το εθνικό συμφέρον στην πιο δυναμική περίοδο της εκατό-πενήντα-τριάχρονης ιστορίας του λιμένα Αλεξανδρούπολης, προτάσσοντας την ανάδειξη της περιοχής και τη δημιουργία σημαντικού γεωπολιτικού αποτυπώματος της Ελλάδος στην Ανατολική Ευρώπη!

Νιώθω υπερήφανος, μεταξύ άλλων, για τον μετασχηματισμό επί των ημερών της προεδρίας μου του λιμένα Αλεξανδρούπολης σε διεθνές κόμβο στρατιωτικών logistics καθιστώντας τον ζωτική στρατηγική υποδομή της διεθνούς ασφάλειας καθώς και για την εκτίναξη των εμπορικών του δραστηριοτήτων!

Αποχωρώ ανήσυχος για το μέλλον και προβληματισμένος για την εμπέδωση του μοναδικού στρατηγικού χαρακτήρα και ρόλου του λιμένα, αγωνία την οποία είχα έγκαιρα επικοινωνήσει”

Με αυτό το μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o μέχρι πρότινος πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κώστας Χατζημιχαήλ, επιβεβαίωσε τη φημολογία των τελευταίων ημερών, που ήθελε το ΤΑΙΠΕΔ (μοναδικό μέτοχο του ΟΛΑ) να έχει ζητήσει την παραίτησή του.

Παράλληλα, όμως, μαζί με τη δική του παραίτηση είχε ζητηθεί και η αντίστοιχη του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού, Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, ωστόσο από τη δική του πλευρά δεν έχει υπάρξει προς το παρόν καμία δημόσια τοποθέτηση.

Πάντως, οι παραιτήσεις ανοίγουν το δρόμο της διαδοχής στην ηγεσία του νευραλγικού Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και αυτό που μένει είναι να δούμε ποιος ή ποιοι και πότε θα αναλάβουν τη διοίκησή του από δω και στο εξής.