Ο Δημήτρης Πέτροβιτς αποχαιρέτισε την Αντιπεριφέρεια Έβρου

Σε μία συνέντευξη τύπου με χαρακτηριστικά απολογισμού, προχώρησε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς. Ο κος Πέτροβις έκανε έναν μίνι απολογισμό της εννιαετούς πορείας του στην πολιτική, ενώ ευχαρίστησε θερμά όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε, αλλά κυρίως τον κόσμο που του εμπιστεύτηκε την ψήφο του.

Η δήλωσή του:

«Ύστερα από εννέα χρόνια και δυο μήνες στη διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, σήμερα ολοκληρώνεται ένας πολύ σημαντικός κύκλος της ζωής μου.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2014 ανέλαβα τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου. Μια θέση τιμής, αλλά συγχρόνως μεγάλης ευθύνης απέναντι στους πολίτες του τόπου μας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονική συγκυρία, εν μέσω φυσικών καταστροφών, οικονομικής κρίσης, υβριδικών επιθέσεων στα σύνορά μας, πανδημίας και άλλων προβλημάτων που δοκίμαζαν αδιάκοπα τις αντοχές της κοινωνίας και που κληθήκαμε όλοι μαζί να διαχειριστούμε.

Όλα αυτά τα εννέα χρόνια, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και με διαρκή παρουσία στο πεδίο, ειλικρινά κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών των πολιτών αυτού του ευλογημένου τόπου. Έδωσα μάχες στα κέντρα των αποφάσεων για να ανατρέψω αδικίες και να προασπίσω τα συμφέροντα του Έβρου.

Παρά τις όποιες αντιξοότητες που κατά περιπτώσεις και λόγω της διασυνοριακότητας δυσχέραιναν το έργο μας, προσπαθήσαμε σκληρά. Επισκευάσαμε και ενισχύσαμε υποδομές, εκτελέσαμε και προγραμματίσαμε νέα έργα και υποστηρίξαμε θεσμούς που αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και τους ανθρώπους της.

Κάθε διεκδίκηση ή μάχη που δώσαμε ήταν διαφορετική, αλλά η πρόθεσή μου σταθερή και αδιαπραγμάτευτη: Να πάμε τον Έβρο ακόμη ένα βήμα μπροστά.

Γι’ αυτό και πάντα έλεγα στους συνεργάτες μου ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, που σημαίνει ότι θα μπορούσαμε ίσως να κάνουμε κάτι περισσότερο.

Καθώς ένας κύκλος κλείνει σήμερα, οφείλω να ομολογήσω ότι η ενασχόληση μου στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση, σε συνδυασμό με την πολυετή επαγγελματική μου εμπειρία στη δημοσιογραφία, με κάνουν να αισθάνομαι πολύ πιο ολοκληρωμένος και ώριμος για κάθε επόμενη πρόκληση.

Συγχρόνως το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη συμμετοχή του συνδυασμού, στον οποίο ήμουν επικεφαλής, από τη θέση της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, αποτελεί ένα ωφέλιμο και σημαντικό βήμα προσφοράς στα κοινά, καθώς καλούμαι, ως Δημοτικός Σύμβουλος, να υπηρετήσω την πόλη που γεννήθηκα, την Αλεξανδρούπολη.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ, πρωτίστως στην οικογένεια μου, που όλα τα χρόνια του επαγγελματικού και πολιτικού μου βίου, στήριξε σθεναρά τις επιλογές μου.

Για ακόμη μια φορά αισθάνομαι την ανάγκη να μνημονεύσω τον αείμνηστο περιφερειάρχη μας Γιώργο Παυλίδη που με ενέπνευσε και με ώθησε να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά, αποτελώντας για εμένα μέντορα στα πρώτα μου βήματα στην Αυτοδιοίκηση.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο για την συνεργασία μας. Τους συναδέλφους Αντιπεριφερειάρχες, τους Περιφερειακούς Συμβούλους του Έβρου και των άλλων περιφερειακών ενοτήτων, της περιόδου 2014-2023, για τις από κοινού μάχες που δώσαμε στο Συμβούλιο και στα άλλα θεσμικά όργανα για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Απόστολο Τζιτζικώστα, το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και την Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών, των οποίων υπήρξα μέλος, για την εποικοδομητική συνεργασία μας.

Ευχαριστώ τους δημάρχους και αντιδημάρχους του Έβρου, τους αξιωματικούς και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και όλες τις άλλες υπηρεσίες, φορείς και εθελοντικές οργανώσεις, για την αγαστή συνεργασία που είχαμε από το 2014 έως σήμερα, ιδιαίτερα σε περιόδους διαχείρισης κρίσεων από φυσικές καταστροφές.

Ευχαριστώ, επίσης, τους δύο Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό για την εξαιρετική συνεργασία και την πνευματική τους στήριξη.

Κλείνοντας, ευχαριστώ θερμά τους Προϊσταμένους και τους υπαλλήλους όλων των Διευθύνσεων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, με τους οποίους συνεργάστηκα άριστα και αποτελεσματικά σε όλους τους τομείς αρμοδιότητάς μου τα τελευταία εννέα χρόνια.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους άμεσους συνεργάτες μου στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, χάρη στην υποστήριξη και το ζήλο των οποίων μπόρεσα να ανταποκριθώ στις αυξημένες απαιτήσεις της θέσης μου, στους ρόλους και τις ευθύνες που απέρρεαν από αυτή.

Σε όλη μου όμως την πορεία, το κέντρο του κόσμου μου, ήταν πάντα οι συμπατριώτες μου.

Το πιο μεγάλο λοιπόν ευχαριστώ ανήκει στους πολίτες του Έβρου, της Αλεξανδρούπολης, της Σαμοθράκης, της Ορεστιάδας, του Διδυμοτείχου, του Σουφλίου, του Τυχερού, των Φερών, αλλά και σε όλους αυτούς τους σιωπηλούς μαχητές της ζωής, που με την παραμονή τους στα δεκάδες χωριά μας φυλάνε και σήμερα Θερμοπύλες, εθνικές αλλά και πατριωτικές.

Όλοι εσείς ήσασταν πάντα το κουράγιο και η δύναμη μου.

Ειλικρινά σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Ήταν τιμή μου που σας υπηρέτησα».