Καμπανάκι ανησυχίας η καταιγίδα της Πέμπτης

Μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης έντασης ήταν η καταιγίδα που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκεντρώσεις νερού σε διάφορα σημεία της πόλης καθιστώντας δύσκολη (ή και αδύνατη) τη διέλευση πεζών και οχημάτων (βλ εδώ και εδώ).

Πέρα από τα προβλήματα που καταγράφηκαν μέσα στον αστικό ιστό η κατάσταση ήταν εξίσου δύσκολη και περιμετρικά της Αλεξανδρούπολης, στους πλησίον αυτής οικισμούς. Όπως ήταν αναμενόμενο η καταιγίδα έφερε στο προσκήνιο τις μνήμες της φωτιάς του Αυγούστου και τις συνέπειες που αυτή έχει προκαλέσει με την απογύμνωση των πλαγιών περιαστικά της πόλης.

Στα Δίκελλα οι χείμαρροι που σχηματίστηκαν καταδεικνύουν ότι είναι λογική η ανησυχία όσων όλο αυτό το διάστημα έκαναν λόγο για επικινδυνότητα στα σημεία αυτά, καθώς η νεροποντή της Πέμπτης έδειξε ότι η πιθανότητα εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι κάτι περισσότερο από μεγάλη.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ και τις επόμενες ημέρες αναμένονται έντονες καταιγίδες ειδικότερα δε, το Σάββατο.