Οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ και Έβρου στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη επισκέφτηκαν στο γραφείο του ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αν. Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Κούκουρας και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έβρου Σπύρος Κούτρας, με σκοπό να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους για τη στενή συνεργασία κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς πυρκαγιάς του Αυγούστου.

Πρωτίστως, οι διοικητές ευχαρίστησαν τον δήμαρχο για τις δεξαμενές νερού που εγκαταστάθηκαν στο αεροδρόμιο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, για τον ανεφοδιασμό των ελικοπτέρων πυρόσβεσης. Μάλιστα η έγκαιρη εγκατάσταση των δεξαμενών με μέριμνα του Δήμου Αλεξανδρούπολης διευκόλυνε το έργο των εναέριων μέσων πυρόσβεσης επιτρέποντας σε αυτά να ανεφοδιάζονται σε πολύ κοντινή απόσταση, γεγονός που μειώνει το χρόνο ανεφοδιασμού κατά το ένα τρίτο και επιτρέπει εντατικότερες ρίψεις, στοιχείο κρίσιμο για την κατάσβεση της φωτιάς.

Επιπλέον, επισημάνθηκε η άψογη συνεργασία μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθ’ όλη τη διάρκεια εξέλιξης της πυρκαγιάς καθώς και η σπουδαιότητα της έγκαιρης προληπτικής εκκένωσης των οικισμών. Παράλληλα τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη αναβάθμισης των εθελοντικού κλιμακίου Φερών σε μόνιμο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φερών, η δημιουργία εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στην Κίρκη, η δημιουργία Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων ΕΜΟΔΕ (Δασοκομάντος) στην Αλεξανδρούπολη, η πρόσληψη εποχικών πυροσβεστών για την επάνδρωση των πυροφυλακίων, καθώς και η επανεξέταση εύρεσης οριστικής λύσης για τον κόμβο Δικέλλων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Δαστερίδης και ο Πρόεδρος Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ναϊτίδης, έγινε αναφορά στις ενέργειες που είναι σε εξέλιξη και αφορούν στην εκπόνηση μελετών, τον καθαρισμό των ρεμάτων και τα αντιδιαβρωτικά έργα για την πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων.