Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Χρόνη Αηδονίδη

Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και με τη συμμετοχή πολλών πολιτιστικών συλλόγων και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29/10/2023 επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση του κορυφαίου θρακιώτη τραγουδιστή και αγαπημένου μας Δασκάλου Χρόνη Αηδονίδη.

Αν ο Δάσκαλός μας άκουσε τα τιμητικά και συγκινητικά λόγια του Μητροπολίτη μας κ. Ανθίμου και είδε όλους αυτούς τους θρακιώτες κάθε ηλικίας, με παραδοσιακές φορεσιές και λάβαρα να είναι εκεί για να τον τιμήσουν, σίγουρα η ψυχή του αναπαύθηκε!

Ευχαριστούμε από καρδιάς το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο για την πρωτοβουλία και την επιμέλεια της επιμνημόσυνης δέησης και για την τιμητική παρουσία τους:

· τον αντιδήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Θεόδωρο Βουρδόλη

· τον πολιτευτή κ. Μενέλαο Μαλτέζο

· τον πρόεδρο της ΕΠΟΦΕ κ. Δημήτριο Κελεμίδη

· το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης «Χρόνης Αηδονίδης»

· τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης

· τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεταξάδων

· τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τριγώνου

· τον Πολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Τυχεριωτών Αλεξανδρούπολης (ΠΕΣΤΑ)

· τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ακρίτες Αλεξανδρούπολης»

· τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ανατολική Ρωμυλία» Έβρου

· τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Θρακών πατήματα»

· τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Θρακών Κομοτηνής

· τους αγαπημένους του μουσικούς συνεργάτες στη Θράκη: Νίκο Αλβανόπουλο, Γιώργο Γιαρένη, Κυριάκο Πετρά, Γιώργο Παγκοζίδη, Γιάννη Παγκοζίδη, Χρήστο Γιαρένη, Βαγγέλη Μάμμο και Καίτη Μακρή για την παρουσία τους και τα συγκινητικά τραγούδια που αφιέρωσαν στο Δάσκαλό μας.

· τους μουσικούς εκπαιδευτικούς μας Χριστίνα Μπαρμπαγιάννη και Νίκο Ευφραιμίδη και τα παιδιά του συλλόγου μας, τέταρτη γενιά μαθητών του Χρόνη Αηδονίδη, καθώς και τους γονείς τους που για άλλη μια φορά ήταν δίπλα μας.

Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης»