Στ Κελέτσης: Επιδίωξη όλων πρέπει να είναι η ειρήνη

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη και κατά το τυπικό στο πέρας αυτής προχώρησε στην “καθιερωμένη” δήλωση. Ο Εβρίτης υφυπουργός χρησιμοποίησε 138 λέξεις για να εκφράσει το μήνυμα του ένεκα της ημέρας, μόνο που σε καμία από αυτές δεν έγινε αναφορά στην αποχή της Ελλάδας από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Λωρίδα της Γάζας.

Παρόλα αυτά ο κος Κελέτσης αναφέρθηκε στον πόλεμο του Ισραήλ με την Παλαιστίνη γενικεύοντας όμως την κατάσταση και μιλώντας για αμάχους που “σκοτώνονται άδικα και από τις δύο πλευρές”.

Σκόπιμα ή όχι απέφυγε να πει τις λέξεις Ισραήλ και Παλαιστίνη γενικεύοντας και πάλι και μιλώντας για την “ευρύτερη γειτονιά μας”.

Και ενώ σχολίασε ότι το μήνυμα της ημέρας είναι η διασφάλιση της ειρήνης, δεν παρέλειψε να υπονοήσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα περιβάλλον “με προκλήσεις και απειλές”, τις οποίες βέβαια κατά την άποψή του είναι πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσει.

Η δήλωσή του:

“Όλα όσα παρακολουθούμε να διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στη ευρύτερη γειτονιά μας, στη Μέση Ανατολή, αναδεικνύουν πρώτα από όλα το αγαθό της ειρήνης.

Βλέπουμε άμαχο πληθυσμό να σκοτώνεται άδικα και από τις δύο πλευρές.

Και αυτό μας δείχνει ότι επιδίωξη όλων θα πρέπει να είναι η ειρήνη

Από την άλλη όμως αναδεικνύεται και η σημασία του να είναι κάθε κράτος – ειδικά κάθε κράτος που βρίσκεται σε ένα περιβάλλον με προκλήσεις και απειλές – να είναι πάντα έτοιμο να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις όταν είναι πολεμικές.

Η σημερινή παρέλαση απέδειξε ότι τόσο από την πλευρά της μαθητιώσας νεολαίας και των πολιτιστικών σωματείων που παρέλασαν όσο και από την πλευρά του Στρατού μας, η χώρα μας, η κοινωνία μας εργάζεται πάνω στον καμβά της ειρήνης είναι όμως πάντοτε έτοιμη να αντιμετωπίσει και τις προκλήσεις αν ποτέ χρειαστεί.

Χρόνια Πολλά σε όλους”