Συναγερμός για τους Έλληνες στον Λίβανο – «Αναχωρήστε από τη χώρα» λέει η ελληνική πρεσβεία

Η πρεσβεία της Ελλάδας στον Λίβανο εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας συνιστά στους Έλληνες επισκέπτες να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Λόγω της διαμορφούμενης κατάστασης στην περιοχή, η Ελληνική Πρεσβεία στην Βηρυτό συνιστά στους έλληνες επισκέπτες μη μόνιμους κατοίκους Λιβάνου όπως αναχωρήσουν από τη χώρα.

Η ανακοίνωση της πρεσβείας έρχεται μία ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στο Ισραήλ.

Ευρύτερη ανησυχία

Σε παρόμοιες συστάσεις οδηγήθηκαν και οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου και Γερμανίας.

Τα τρία έθνη εξέδωσαν ανακοινώσεις την Πέμπτη, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν να ανταλλάσσουν πυρά με ένοπλες ομάδες στο νότιο Λίβανο, όπου η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα Χεζμπολάχ είναι η κυρίαρχη δύναμη.

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν επιπλέον παγκόσμιο συναγερμό προς τους πολίτες τους

«Συνιστούμε στους πολίτες των ΗΠΑ που βρίσκονται στο Λίβανο να προβούν στις κατάλληλες διευθετήσεις για να εγκαταλείψουν τη χώρα», αναφέρει ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βηρυτό.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ από την άλλη εξέδωσε παγκόσμιο συναγερμό προειδοποιώντας τους πολίτες του ότι οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να αυξήσουν το ενδεχόμενο βίαιων επιθέσεων εναντίον Αμερικανών.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια χερσαία εισβολή στη Γάζα και αυξάνονται οι φόβοι ότι θα αυξήσει τον κίνδυνο ενός ευρύτερου περιφερειακού πολέμου.