Η σύμβαση του ΟΛΑ με ιδιωτική εταιρεία και οι προσωπικές σχέσεις πίσω από αυτή

Ένα δημοσίευμα του radar.gr προκαλεί ερωτήματα και ερωτηματικά, αναφορικά με τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Το παραθέτουμε αυτούσιο:

“Σε γενικές γραμμές τα πράγματα στα ελληνικά λιμάνια πάνε καλά.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η παραχώρηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου στον ΟΛΘ με αξιόλογο τίμημα, ενώ την Παρασκευή έκλεισε και τυπικά η παραχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στον όμιλο Γκριμάλντι.

Αν προσθέσεις σ’ αυτά την υπoπαραχώρηση του εμπορικού λιμένα «Φίλιππος Β’» (Καβάλα) σε κοινοπραξία με βασικό παίκτη τον όμιλο ΓΕΚ-Τέρνα που επίκειται σύντομα, η «μεγάλη εικόνα» εξελίσσεται θετικά.

Σε ένα βόρειο ωστόσο λιμάνι στα ανατολικά σύνορα της χώρας, κάτι «περίεργα» πράγματα μαθαίνουμε.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρέθηκε πέρσι αυτό τον καιρό στο επίκεντρο της δημοσιότητας, όταν το ελληνικό Δημόσιο αποφάσισε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να σταματήσει την διαδικασία ανοίγματος προσφορών στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας με τυμπανοκρουσίες παραχώρησης.

Στη συνέχεια, και αφού ο πρωθυπουργός εξήγγειλε επισήμως την αυτοδύναμη ανάπτυξη του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ), το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε ιδιαίτερο βάρος σε διαδικασίες στήριξης της ευαίσθητης αυτής λιμενικής εγκατάστασης.

Μάλιστα, αποφασίστηκε στο πλαίσιο της επάνδρωσης στελεχιακά του ολιγάριθμου προσωπικού του Λιμένος να συναφθεί μία σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία, προκειμένου να υποστηριχθούν τεχνικά και διοικητικά τα έργα του ΟΛΑ, αποφεύγοντας τις εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Μέχρι εδώ όλα καλά– και ψόγος ουδείς! Τα λιμάνια έχουν ανάγκες και πρέπει να δίνονται δραστικές λύσεις, όχι ασπιρίνες.

Έλα ντε όμως που έφτασε στα αυτιά μας ότι το συγκεκριμένο προσωπικό που θα απασχολήσει η εν λόγω εταιρεία στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης συνδέεται κατά διάφορους τρόπους (κουμπάρος, ανιψιός ή και … έτερες στενότερες διαπροσωπικές σχέσεις) με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού κ. Κώστα Χατζηκωνσταντίνου.

Προφανώς, εμείς δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε.

Μήπως όμως ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ στον ΟΛΑ, με το «ύφος των 1000 καρδιναλίων» που τόσο κόπτεται για την διαφάνεια και την ορθότητα των ακολουθούμενων διαδικασιών, να ελέγξει λίγο παραπάνω την υπόθεση αυτή και να ενημερώσει αρμοδίως την διοίκηση του Ταμείου;

Λέμε, μήπως…”

radar.gr