Πορεία υπέρ του παλαιστινιακού λαού στην Αλεξανδρούπολη

Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως την Λευτεριά φώναξε ο λαός της Αλεξανδρούπολης στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/10, μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης μετά από κάλεσμα εργατικών σωματείων, της Επιτροπής Ειρήνης και φοιτητικών συλλόγων.

Κατά την έναρξη της συγκέντρωσης καταδικάστηκε η επίθεση που δέχτηκε χτες ο λαός της Αθήνας από τις δυνάμεις ασφάλειας με εντολή της κυβέρνησης μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία.

Στην ομιλία εκ μέρους των διοργανωτών ο Χρήστος Παπαδαμάκης, γραμματέας του σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων ” Η ΕΝΟΤΗΤΑ “ εξέφρασε την αλληλεγγύη στον αγώνα των Παλαιστινίων απέναντι στο κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ τονίζοντας ότι τις συνέπειες της πολύχρονης κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών πληρώνουν και οι δυο λαοί, της Παλαιστίνης και του Ισραήλ.

Ανέδειξε ότι αυτή η απάνθρωπη κατάσταση συνεχίζεται 75 χρόνια, εξυπηρετώντας τα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης που για τα κέρδη τους στηρίζουν αμείλικτα τη γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού.

Καταδίκασε τη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ, των ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και των διάφορων φασιστικών μορφωμάτων που διαχρονικά στηρίζουν το Ισραήλ και την πολιτική των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, παρέχοντας κάθε βοήθεια και διασπείροντας την άθλια προπαγάνδα περί ’’τρομοκρατίας’’ των Παλαιστίνιων. Αυτό που προσδοκούν είναι μερίδιο από τα κέρδη για λογαριασμό των ’’αφεντικών’’, τους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους.

’’ Όποιος θέλει ειρήνη πρέπει να αγωνιστεί για να σταματήσει τώρα κάθε συμμέτοχη σε νατοϊκές αποστολές, να επιστρέψει το πολεμικό ελληνικό πλοίο από στην περιοχή, για ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο λαός της Αλεξανδρούπολης γνωρίζει καλά τι σημαίνει εμπλοκή σε πόλεμο αφού μέσω του λιμανιού, του σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου μεταφέρονται τεράστια φορτία στρατιωτικού υλικού για λογαριασμό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για την άλλη περιοχή που είναι έρμαιο των ανταγωνισμών, το μέτωπο στην Ουκρανία, μετατρέποντας τον σε νούμερο ένα στόχο αντιποίνων’’ τόνισε.

Ακολούθησε μαχητική πορεία με τις σημαίες της Παλαιστίνης να δίνουν το σύνθημα συνέχισης της δράσης για να μάθει όλος ο λαός της πόλης, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς ότι το δίκαιο είναι με τον αγώνα για Ελεύθερη Παλαιστίνη, για να ζήσουν αδελφωμένοι όλοι οι λαοί!

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων ” Η ΕΝΟΤΗΤΑ “