Αλεξανδρούπολη: Θύμα τηλεφωνικής απάτης έχασε 3000!

Αυξανόμενα κινούνται και πάλι το τελευταίο διάστημα οι απόπειρες τηλεφωνικής απάτης στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και μάλιστα σε μία περίπτωση το θύμα έχασε 3.000 ευρώ!

Σύμφωνα με μαρτυρία συγγενούς του θύματος στο “R” στο τηλεφώνημα που δέχτηκε η κυρία της είπαν ότι δικαιούται κάποιο “pass” ενώ ο απατεώνας προσποιήθηκε ότι ήταν ο λογιστής της. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο προσποιούμενος τον λογιστή, έπεισε την κυρία να του εκχωρήσει τα στοιχεία του τραπεζικού της λογαριασμού (IBAN, pin κλπ) με αποτέλεσμα να της αποσπάσει το ποσό των 3000 ευρώ.

Η αφαίρεση των χρημάτων μάλιστα έγινε σε πολύ σύντομο χρόνο καθώς το θύμα επικοινώνησε άμεσα με συγγενικό του πρόσωπο που μπλόκαρε τους λογαριασμούς, αλλά τα χρήματα είχαν ήδη αφαιρεθεί.

Φυσικά κινήθηκε η νομική διαδικασία, ωστόσο η μαρτυρία στο “R” αναφέρει ότι το θύμα υπέστη σοκ μετά τη συνειδητοποίηση της εξαπάτησης.

Σε άλλη περίπτωση, επιτήδειοι τηλεφώνησαν σε γυναίκα υποστηρίζοντας ότι η κόρη της νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, αλλά αυτή τη φορά το σχέδιο δεν ευοδώθηκε καθώς η γυναίκα είναι γιατρός στο επάγγελμα γεγονός που τη βοήθησε να συνειδητοποιήσει γρήγορα ότι επιχειρείται απάτη σε βάρος της, καθώς αν όντως κάποια από τις κόρες της είχε νοσηλευτεί, θα το γνώριζε από πρώτο χέρι.

Σε τρίτη περίπτωση, που μάλιστα καταγγέλθηκε και στο ρ/σ Μάξιμουμ, το υποψήφιο θύμα ήταν η πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης Πέπη Κουγιουμτζή. Και σε αυτή την περίπτωση, το πρόσχημα ήταν η νοσηλεία στο νοσοκομείο μόνο που η κα Κουγιουμτζή γνώριζε εκ των προτέρων ότι η κόρη της (που τάχα είχε σπάσει το πόδι της σύμφωνα με το τηλεφώνημα) εκτελούσε την εφημερία της στο νοσοκομείο! Συνεπώς αντιλήφθηκε γρήγορα ότι εξελίσσεται μία επιχείρηση απάτης σε βάρος της και μάλιστα “τρόλαρε” κιόλας τους επιτήδειους, αλλά όπως παραδέχτηκε το τηλεφώνημα σε πρώτη φάση την αναστάτωσε, την έβαλε σε σκέψεις και χρειάστηκε κάποιο χρόνο ώστε να συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε.