Τι λες, σε προσέχεις;

Κλείνοντας έναν μεγάλο κύκλο δραστηριοτήτων του συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου, ΣυνεχίΖΩ μέσα στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Interreg Greece Bulgaria HS Care», σας παρουσιάζουμε την καμπάνια μας για το μήνα ενημέρωσης.

Με κεντρικό σύνθημα το «Τι λες, σε προσέχεις;» και με τη βασική και πολύ ελπιδοφόρα αρχή πως το «50% των πιο συχνών καρκίνων, μπορεί να προληφθεί», σύμφωνα με την Ε.Ο.Π.Ε (ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΓΚΟΛΟΓΩΝ ΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ) παρουσιάζουμε μια σειρά 2D animation videos, για τις πιο συχνές και πιο εύκολα ανιχνεύσιμες μορφές καρκίνου.

Δείτε τα ΕΔΩ: https://tinyurl.com/37ndtybb

Στόχος μας είναι η έγκυρη ενημέρωση, η απομυθοποίηση και η ευαισθητοποίηση του κοινού στα ζητήματα που αφορούν τον καρκίνο, όπως και ο τρόπος αντιμετώπισής του.

Κινηθήκαμε πάνω σε δύο άξονες.

1) Στην κυρίως νόσο, που αφορά στον πνεύμονα, στο μαστό και στον τράχηλο της μήτρας. Συμπτώματα, ανίχνευση και θεραπεία, με απολύτως κατανοητό και απλό τρόπο ,πάντοτε σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της ΕΟΠΕ και

2) Στο κομμάτι της πρόληψης, μέσω της αλλαγής του τρόπου ζωής μας, δηλαδή της σωστής διατροφής, της άσκησης και της αλλαγής των επιβαρυντικών συνηθειών μας.

Αυτό που θέλουμε να μείνει ως βασική χρήσιμη και σωτήρια πληροφορία, είναι το εξής:
«Η μόνη ΠΡΟΛΗΨΗ για τον καρκίνο είναι Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ και ο εμβολιασμός εκεί που υπάρχει»