Περιφέρεια ΑΜΘ: Δεν είναι δική μας ευθύνη η ανάποδη κίνηση των λαθροδιακινητών

Η επερώτηση της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε το βράδι της Δευτέρας, σχετικά με το μείζον ζήτημα της ανάποδης κίνησης διακινητών παράτυπων μεταναστών στην Εγνατία Οδό.

Ο κος Τοψίδης ζήτησε να ενημερωθεί για την σύσκεψη της 19ης Ιουνίου, αλλά και για το αν η διοίκηση της Περιφέρειας προτίθεται να υποστηρίξει το ενδεχόμενο τοποθέτησης μειωτών ταχύτητας μονής κατεύθυνσης (καρφιά).

Αμοιρίδης: “Δεν είναι δική μας ευθύνη – Δεν είναι επιλέξιμη λύση τα ‘καρφιά'”

Απάντηση στο ερώτημα του κου Τοψίδη έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Μιχάλης Αμοιρίδης, χωρίς ουσιαστικά όμως να δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες. Ακολουθώντας την πάγια τακτική της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ ο κος Αμοιρίδης σημείωσε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας ενώ αναφερόμενος στη σύσκεψη της 19ης Ιουνίου, είπε ότι δεν προκρίνεται η λύση των “καρφιών”, αλλά επιφυλάχθηκε καθώς όπως υποστήριξε του απαγορεύεται να μιλήσει.

Πάντως ανακοίνωσε ότι θα γίνει ευρεία σύσκεψη φορέων με πρωτοβουλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στις 06 Αυγούστου για το συγκεκριμένο θέμα.

Ήξερε ο Μέτιος ότι ο Πέτροβιτς ήταν σε σύσκεψη για το θέμα;

Εν τω μεταξύ, παράλληλα με τη διεξαγωγή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην Αλεξανδρούπολη γινόταν σύσκεψη προεξάρχοντος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη.

Απορίας άξιο το γεγονός ότι ο κος Αμοιρίδης δεν γνώριζε ότι ο Δημήτρης Πέτροβιτς (αντιπεριφερειάρχης Έβρου) συμμετείχε στην εν λόγω σύσκεψη!

Με λίγα λόγια, από τη συνεδρίαση δεν κατέληξε κανένα ασφαλές συμπέρασμα για τη στάση που κρατά η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για ένα ζήτημα τόσο σοβαρό που απειλεί άμεσα τις ζωές Εβριτών και Ροδοπιτών.