Πέτροβις: Τι έγινε στη σύσκεψη που παρακολούθησε για την επικίνδυνη οδήγηση των λαθροδιακινητών

Με μία σύντομη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς ανέφερε το αποτέλεσμα της σύσκεψης που έγινε το βράδι της Δευτέρας για το θέμα της επικίνδυνης οδήγησης των διακινητών παράτυπων μεταναστών στην εγνατία και το επαρχιακό δίκτυο του Έβρου.

Θυμίζουμε ότι η σύσκεψη αυτή έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και σε αυτήν συμμετείχε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου. Ο κος Πέτροβιτς συμμετείχε ως Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, ωστόσο ο Περιφερειάρχης δεν είχε ιδέα…

Σε κάθε περίπτωση, και σύμφωνα με τα γραφόμενα του κου Πέτροβιτς από τη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε, κατάλαβε τα εξής:

“Με εντατικότερα αστυνομικά μέτρα αποφάσισε να αντιμετωπίσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το συνεχές φαινόμενο των ανεξέλεγκτων διακινητών που δημιουργούν συνθήκες κινδύνου στους δρόμους για τους πολίτες του Έβρου. Κάτι που είχαμε επισημάνει από τις 12 Ιουλίου με την επιστολή μας στο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η εντατικοποίηση των ελέγχων από την Αστυνομία στο οδικό δίκτυο και στους κόμβους του αυτοκινητόδρομου, η συνεργασία με την Εγνατία οδό για τοποθέτηση προειδοποιητικών φωτεινών σημάνσεων κατά μήκος του άξονα, αλλά και η εξέταση του μέτρου τοποθέτησης καρφιών που θα ανακόπτουν και θα ακινητοποιούν τα οχήματα των δουλεμπόρων, συζητήθηκε το απόγευμα στη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης που είχαμε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, παρουσία των τοπικών αρχών, βουλευτών, των αστυνομικών αρχών της Περιφέρειας μας και της Εγνατίας Οδού”