Search
Close this search box.
Ζαμπούκης: Από τον Έβρο και τη Θράκη εκπέμπουμε SOS!

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης ζητά παρεμβάσεις ώστε να λυθεί το πρόβλημα της “έκνομης, παράνομης και αντίθετης σε κάθε γράμμα του νόμου κυκλοφορία οχημάτων διακινητών παράτυπων στην Εγνατία Οδό

Η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Καταρχάς επιτρέψτε μου, εκ μέρους όλων των δημοτών που έχω την τιμή να εκπροσωπώ, να σας συγχαρώ για την τοποθέτησή σας ως επικεφαλής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη∙ ενός ιδιαιτέρως απαιτητικού υπουργείου με πρωτεύοντα ρόλο την προστασία και διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, οικονομικής ή κοινωνικής κατάστασης, ιδεολογικών πεποιθήσεων ή τόπου διαμονής.

Ενός κρίσιμου Υπουργείου, μιας και η ασφάλεια και η προστασία αποτελούν ζητούμενα των καιρών και απαίτηση της κοινωνίας.

Ενός Υπουργείου που καλείται να διαχειριστεί μια ιδιαιτέρως σοβαρή και άκρως επικίνδυνη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε όχι μόνο στον Δήμο Αλεξανδρούπολης αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Έβρου και ολόκληρης της Θράκης, αυτή της παράνομης και κατ’ εξακολούθηση επικίνδυνης κυκλοφορίας οχημάτων από διακινητές στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού που μέχρι τη στιγμή αυτή προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό δύο συμπολιτών μας και μόλις σήμερα τον τραυματισμό μιας πολύτεκνης οικογένειας.

Κύριε Υπουργέ,

Η έκνομη, παράνομη και αντίθετη σε κάθε γράμμα του νόμου κυκλοφορία οχημάτων στην Εγνατία Οδό δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο και τυχαίο περιστατικό. Από τις 15 Απριλίου 2023 όταν και συνέβη το πρώτο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αλεξανδρούπολη, με θύμα συνδημότη μας πατέρα δύο παιδιών, ακολούθησαν νέα περιστατικά παράνομης οδήγησης στο αντίθετο ρεύμα, που μόνο συναισθήματα θυμού, οργής και αγανάκτησης προκαλούν σε όλους όσοι κατοικούμε στη Θράκη. Στις 6 Ιουλίου 2023 τροχαίο δυστύχημα συνέβη στον κόμβο του Αρδανίου όταν ένας διακινητής παράτυπων μεταναστών, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διερχόμενο όχημα. Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να χάσει τη ζωή του ο Εβρίτης οδηγός του άλλου αυτοκινήτου, που κινούνταν κανονικά στο ρεύμα. Ακολούθησαν κι άλλα περιστατικά που σε καμία περίπτωση δε δικαιολογείται να συμβαίνουν. Μάλιστα μόλις σήμερα, Κυριακή 30.07.2023, όχημα που οδηγούσε διακινητής με ιλιγγιώδη ταχύτητα εντός του οικισμού Δωρικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης συγκρούστηκε με όχημα που κινείτο κανονικά στο ρεύμα και στο οποίο επέβαινε πολύτεκνη οικογένεια και η οποία τραυματίστηκε ευτυχώς όχι σοβαρά.

Κύριε Υπουργέ,

Η ζωή μας είναι πολύτιμη και δε δεχόμαστε να τη χάσουμε με αυτόν τον τρόπο. Δε δεχόμαστε να θεωρούμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Απαιτούμε σεβασμό, προσοχή και τη λήψη άμεσων μέτρων.

Η συνάντηση που είχε οριστεί την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023 στην Αλεξανδρούπολη με τον προκάτοχό σας κ. Μηταράκη, αναβλήθηκε λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών σε Αττική και Ρόδο, στη διαχείριση και αντιμετώπιση των οποίων δόθηκε προτεραιότητα. Σήμερα όμως η αντιμετώπιση και καταστολή του φαινομένου της λαθροδιακίνησης δε χωρά άλλη αναβολή!

Ζητούμε την άμεση σύγκλιση συνάντησης εργασίας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα που θα έχουν αποτέλεσμα, μετά από δική σας εντολή ως καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού. Άλλωστε στο παρελθόν, την περίοδο της καραντίνας και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από Νομό σε Νομό αποδείξατε ως Κυβέρνηση ότι μπορείτε μέσω των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας να έχετε τον απόλυτο έλεγχο. Αυτό ζητούμε και τώρα∙ ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, μπλόκα και αυστηρό έλεγχο σε κάθε κόμβο που οδηγεί στην Εγνατία Οδό.

Από τον Έβρο και τη Θράκη εκπέμπουμε SOS! Οι ζωές μας δεν είναι απλοί αριθμοί. Ζητούμε αποτελεσματική λύση, πριν θρηνήσουμε κι άλλα αθώα θύματα.

Με τιμή,

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ιωάννης Ζαμπούκης