Search
Close this search box.
Πόσο κοστίζουν τέσσερις πανσέτες στην (τουριστική) Αλεξανδρούπολη;

Θύματα αισχροκέδριας από καταστηματάρχη εστίασης έγιναν το βράδι της Παρασκευής τα μέλη μιας παρέας Αλεξανδρουπολιτών, που θέλησαν να “τσιμπήσουν” κάτι στην παραλιακή λεωφόρο με θέα τον… Φάρο.

Η παρέα (τρεις ενήλικες και πέντε παιδιά) κάθισε σε “παραδοσιακό καφενέ” που βγάζει τραπεζάκια στην πλατεία του Φάρου κι ενώ όλα θύμιζαν ένα τυπικό καλοκαιρινό βράδι, η ώρα του λογαριασμού ήταν τελικά πολύ δυσάρεστη αφού διαπίστωσαν ότι ο λογαριασμός ήταν κάτι περισσότερο από παραφουσκωμένος.

Για την ακρίβεια, η παρέα πλήρωσε 85 ευρώ για 8 κεφτεδάκια (εν τω μεταξύ το κατάστημα φημίζεται για τα κεφτεδάκια του), 4 πανσετες, 2 μπριζολακια, 1 λουκάνικο ψιλό, 1 λουκάνικο πεπερόνε, 1 τζατζίκι, 1 φέτα, 3 χυμούς, 1 ρετσίνα και 1 μπύρα.

Η παραγγελία:

Με άλλα λόγια, μία πανσέτα στην Αλεξανδρούπολη μπορεί να στοιχίζει 14/4= 3,5 ευρώ, ενώ ένα κεφτεδάκι τιμάται προς 20/8= 2,5 ευρώ και πάει λέγοντας…

Είναι περισσότερο από αυτονόητο ότι οι τιμές αυτές δεν έχουν κανέναν ρεαλισμό. Αντιθέτως είναι τουλάχιστον υπερβολικές και αν και είναι κατανοητή η προσπάθεια των καταστηματαρχών εστίασης να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που η κίνηση είναι αυξημένη, όλα θα πρέπει να κινούνται στο πλαίσιο της λογικής.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν υπάρχει καμία λογική, όπως δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχειώδες μπλοκ παραγγελίας – ως ελάχιστο, έστω, δείγμα σεβασμού στον πελάτη.

Σίγουρα δεν είναι αυτή η εικόνα που θέλουμε για την Αλεξανδρούπολη κι ούτε βέβαια σημαίνει ότι αυτός είναι ο κανόνας. Αυτό είναι ένα συγκεκριμένο περιστατικό, σε συγκεκριμένο κατάστημα που ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να “εκμεταλλευτεί” την πρόσβαση στην πλατεία του Φάρου.

Εν τω μεταξύ και σύμφωνα με τα μέλη της συγκεκριμένης παρέας, στα τραπέζια δεν υπήρχαν τιμοκατάλογοι, ενώ όταν διαμαρτυρήθηκαν στον ιδιοκτήτη και ρώτησαν πόσο κοστίζουν αυτά που κατανάλωσαν, οι απαντήσεις του πρόδωσαν έναν άνθρωπο που τιμολόγησε επί τόπου και κατά το δοκούν…

Η απόδειξη: