Search
Close this search box.
Έβρος – Ο Προβατώνας τίμησε τη μνήμη του Στέφανου Μιλτσακάκη

Τη μνήμη του διεθνούς φήμης αθλητή της πάλης και ηθοποιού Στέφανου Μιλτσακάκη τίμησε ο Δήμος Σουφλίου, στον τόπο καταγωγής του τον Προβατώνα. Ο Στέφανος Μιλτσακάκης γεννήθηκε στον Προβατώνα το 1959 και σε ηλικία 12.5 ετών μετανάστευσε με τους γονείς του στην Αμερική (Βόρεια Καρολίνα). Εκεί ολοκλήρωσε την βασική σχολική εκπαίδευση, αλλά καλλιέργησε και την κλίση του στο άθλημα της πάλης, στο οποίο εν τέλει διέπρεψε – τόσο στα τερέν όσο όμως και στις αντίστοιχου περιεχομένου ταινίες.

Ο Στέφανος Μιλτσακάκης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2019 και παρά το γεγονός ότι ζούσε στην Αμερική η κηδεία και η ταφή του έγιναν στον Προβατώνα.

Προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη και το έργο του Στέφανου Μιλτσακάκη, ο Δήμος Σουφλίου διοργάνωσε τα 1α Μιλτσακάκεια, μία εκδήλωση που περιελάμβανε μία μικρή επίδειξη του αθλήματος “Παγκράτιο” και αφιερωματικές προβολές στη μνήμη του εκλιπόντος αθλητή και ηθοποιού.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Δημοτικό Σχολείο του Προβατώνα (που πλέον λειτουργεί ως εντευκτήριο του Συλλόγου Γυναικών) και στο οποίο ο Μιλτσακάκης υπήρξε μαθητής. Παρούσες η μητέρα του Αννούλα και η αδερφή του Καλλιόπη (Όπη) με την τελευταία μάλιστα να ευχαριστεί τον Δήμο Σουφλίου για την τιμητική εκδήλωση και όλους/ες τους/τις παριστάμενους/ες.

Ο Στέφανος Μιλτσακάκης διακρίθηκε από πολύ μικρός στο άθλημα της πάλης και σε νεαρή ηλικία συμμετείχε ως κομπάρσος σε μία ταινία δράσης με πρωταγωνιστή τον Ζαν Κλωντ Βαν Ντάμ. Η ταινία αυτή ήταν η αρχή μιας αξιοσημείωτης καριέρας στον χώρο των ταινιών δράσης που του χάρισαν παγκόσμια αναγνώριση. Στην τελευταία δεκαετία της ζωής του ήταν ιδιοκτήτης ενός γυμναστηρίου και ενός καφέ στην Αμερική, ενώ το 2016 είχε ταλαιπωρηθεί από ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Παρ’ όλα αυτά δεν σταμάτησε ποτέ να αθλείται, να προπονεί και να προπονείται.

Έτρεφε μεγάλη αγάπη για τους Έλληνες φιλόσοφους καθώς και για σύγχρονους συγγραφείς και ποιητές (όπως ο Καζαντζάκης και ο Καβάφης) και παρά το γεγονός ότι από την ηλικία των 12 έως το τέλος της ζωής του έζησε στην Αμερική, δεν απέκτησε ποτέ αμερικανική υπηκοότητα και στους αγώνες που συμμετείχε, συμμετείχε πάντα με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας.