Δήμητρα Γεωργίτση: Κραυγή αγωνίας από την ιδιοκτήτρια του Forest Inn στη Δαδιά

Την απόγνωσή της κατέθεσε μέσα από τη συχνότητα του Radiomax η ξενοδόχος Δήμητρα Γεωργίτση που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Forest Inn στη Δαδιά. Σύμφωνα με όσα είπε η κα Γεωργίτση, οι πληγές της μεγάλης πυρκαγιάς στη Δαδιά είναι ακόμα ανοικτές, τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο καθώς το ξενοδοχείο κινδυνεύει με λουκέτο λόγω αδυναμίας συνεννόησης με τον ΟΦΥΠΕΚΑ.

Όπως είπε η ίδια ακόμη καλείται να διαχειριστεί κρατικές οφειλές που είχαν προκύψει από τη φιλοξενία πυροσβεστών στο ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, ενώ δέχεται επιστολές “έξωσης” από τον ΟΦΥΠΕΚΑ. Παράλληλα, το Παρατηρητήριο πουλιών που είχε καταστραφεί από την πυρκαγιά δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί κι ας έχει περάσει ένας χρόνος. Αυτό σημαίνει ότι οι τουρίστες που επισκέπτονται το σημείο, δεν μπορούν να κάνουν το λεγόμενο birdwatching, που ήταν και το “δυνατό” χαρτί του τόπου.

Παράλληλα με όλα αυτά, μία ακόμη χαίνουσα πληγή λειτουργεί ανασταλτικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής και αυτή είναι η παράνομη μετανάστευση. Οι συνεχείς διελεύσεις παράτυπων μεταναστών και κυρίως των διακινητών τους μέσα από τη Δαδιά και πέριξ του δάσους απομειώνουν το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να διέπει καθέκαστο τουριστικό προορισμό.

Σε κάθε περίπτωση, η κα Γεωργίτση επέστησε την προσοχή όλων των αρμοδίων αναφορικά με την προστασία και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος που “παράγεται” στο δάσος της Δαδιάς.