Άλλη μία ανάποδη κίνηση διακινητή στην εγνατία οδό στον Έβρο

Σε πάζλ για πολύ δυνατούς λύτες εξελίσσεται η προσπάθεια διαχείρισης της συνήθειας των διακινητών παράτυπων μεταναστών να κινούνται αντίθετα στο ρεύμα εντός της εγνατίας οδού. Ήδη αυτή η πρακτική έχει προκαλέσει δύο δυστυχήματα με νεκρούς τους οδηγούς των οχημάτων με τα οποία συγκρούστηκαν ενώ βλέπουμε ότι εφαρμόζεται όλο και πιο συχνά.

Σήμερα -17/07- άλλο ένα τέτοιο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα και αυτή τη φορά η εγνατία οδός έκλεισε από το ύψος των διοδίων του Αρδανίου μέχρι τα διόδια των Σαπών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εξετράπη στο παλιό εθνικό οδικό δίκτυο όμως και πάλι σημειώθηκαν μεγάλες ουρές οχημάτων, ενώ όσοι/ες οδηγοί συνάντησαν το αντιθέτως κινούμενο όχημα, φυσικά υπέστησαν σοκ.

“Σαμαράκια με καρφιά” προτείνει η παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση”

Εν τω μεταξύ το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί μείζον θέμα συζήτησης για όλους/ες τους/τις κατοίκους του Έβρου και της Ροδόπης, καθώς η κίνηση στην εγνατία οδό αποτελεί πλέον μεγάλο ρίσκο. Σε θεσμικό επίπεδο έχει γίνει στα μέσα Ιουνίου μία συνάντηση εργασίας με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, ωστόσο δεν ανακοινώθηκε ποτέ το αποτέλεσμα της, ούτε αν προκρίθηκε κάποια λύση για την διαχείριση του φαινομένου.

Ωστόσο, η παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση” με επικεφαλής τον κο Χριστόδουλο Τοψίδη προτείνει επίσημα ως λύση την τοποθέτηση μειωτήρων ταχύτητας μονής κατεύθυνσης (τα λεγόμενα Σαμαράκια με καρφιά), σε συγκεκριμένα σημεία, ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά σε όσους επιχειρούν να εισέλθουν ‘ανάποδα’ στην εγνατία οδό.