Το ΚΕΔΗΦΩΤ θα δημιουργήσει “Εικόνες από Μετάξι”

Ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον project ετοιμάζονται να φέρουν εις πέρας οι φωτογράφοι του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας (ΚΕΔΗΦΩΤ), αφού θα δημιουργήσουν “Εικόνες από Μετάξι”. Το project θα “τρέξει” σε λίγους μήνες στο Σουφλί και η είδηση δόθηκε από τον πρόεδρο του ΚΕΔΗΦΩΤ Δημοσθένη Καραγεωργίου στο πλαίσιο της παρουσίασης του λευκώματος ‘ΡΟΔΟΠΗ: Μια οροσειρά Δεκαπέντε φωτογράφοι“, που έγινε στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Οι λεπτομέρειες του project θα παρουσιαστούν στο προσεχές μέλλον, καθώς επί του παρόντος προέχει η προώθηση του λευκώματος ΡΟΔΟΠΗ.

Για το βιβλίο μίλησαν: ο Πανός Κοκκινιάς, επιμελητής του φωτογραφικού λευκώματος, φωτογράφος & Διδάκτωρ φωτογραφίας στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και ο Enri Canaj φωτογράφος και μόνιμο μέλος του πρακτορείου Magnum.

Μέσα από ένα βίντεο γεμάτο φωτογραφίες και ήχους της οροσειράς της Ροδόπης, μίλησαν για το φωτογραφικό λεύκωμα και οι δημιουργοί – φωτογράφοι: Νίκος Ανδρεαδάκης, Στράτος Βλασακίδης, Γιάννης Γκόγκος, Γεωργία Δημητρίου, Νίκος Ζωάκης, Σωτήρης Ζωάκης, Γιάννης Καλτσεράς, Χρήστος Μαλτέζος, Μιχάλης Μπολιάκης, Γιάννης Μπουλταδάκης, Κατερίνα Παπαπαναγιώτου, Άννα Παρασκευίδου, Γιούλα Πάτση, Ανέζα Σπανοπούλου, Συμεών Χατζηλίδης.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με τους ήχους και τις μελωδίες της Θρακιώτικης λύρας από την ταλαντούχα μαθήτρια Μαργαρίτα Γαλανού. Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος Θανάσης Τσολάκης.

Παράλληλα με την παρουσίαση εγκαινιάστηκε και η έκθεση φωτογραφίας “ΡΟΔΟΠΗ: Μια οροσειρά Δεκαπέντε φωτογράφοι”.

Διάρκεια Έκθεσης: 08 έως 15 Ιουλίου 2023, καθημερινά 20:00 – 23:00 στο Εκθεσιακό Εικαστικό Κέντρο Νομαρχείου Έβρου, Βασιλέως Αλεξάνδρου & Ψαρών, Αλεξανδρούπολη.