Απέθαντα τα κουνούπια στον Έβρο

Παρά το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών που πλήρωσε “χρυσό” η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις περί κίνησης συνεργείων κουνουποκτονίας, τα κουνούπια στον Έβρο ζουν και βασιλεύουν και τον κόσμο κυριεύουν.

Φέτος η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη σε σχέση με πέρυσι και ειδικά το διάστημα 20,00-22,00 κάθε ημέρας είναι απογορευτικό για έξοδο από το σπίτι. Ειδικά σε αυτό το διάστημα τα σμήνη των κουνουπιών είναι απροσμέτρητα και ιδιαζόντως επιθετικά με αποτέλεσμα να προκαλούν στην καλύτερη περίπτωση εκνευρισμό στους ανθρώπους και στη χειρότερη ισχυρά τσιμπήματα έως και αλλεργικές αντιδράσεις.

Και ειδικά τις ημέρες που διανύουμε και που ο υδράργυρος ανεβαίνει επικίνδυνα, οι Εβρίτες και οι Εβρίτισσες θα μαρτυρήσουν κανονικά, αφού θα είναι αναγκασμένοι/ες να μένουν κλεισμένοι/ες μέσα στα σπίτια τους με τον υδράργυρο “στο κόκκινο”.

Διότι, ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν κι εκείνα τα νοικοκυριά που είτε δεν διαθέτουν κλιματιστικό, είτε δεν διαθέτουν επαρκή έσοδα ώστε να το βάλουν σε λειτουργία.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ όμως, είχε επαρκή κονδύλια για να χρηματοδοτήσει ένα πλήρως αναποτελεσματικό πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών κι έτσι το κακό είναι διπλό: από τη μία ξοδεύτηκε εις μάτην ένας πακτωλός χρημάτων και από την άλλη τα ενοχλητικά έντομα συνεχίζουν να δυσκολεύουν την καθημερινότητα και την επαγγελματική δραστηριότητα χιλιάδων ανθρώπων.