Search
Close this search box.
Προφυλακίστηκε ο Τούρκος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παναγιώτη Ρήγα

Με ομόφωνη απόφαση του Εισαγγελέα και του Ανακριτή Αλεξανδρούπολης κρίθηκε προφυλακιστέος ο 33χρονος Τούρκος κάτοικος Γαλλίας ο οποίος το μεσημέρι της Παρασκευής τραυμάτισε θανάσιμα τον 57χρονο αγρότη από τη Γεμιστή Φερών περνώντας με το αυτοκίνητο πάνω από το σώμα του στην περιοχή του Τελωνείου των Κήπων, μετά από διαπληκτισμό.

Σε δηλώσεις του, μέσω της συνηγόρου υπεράσπισης, ζήτησε συγγνώμη λέγοντας πως τελούσε υπό πλήρη σύγχυση ενώ δεν θυμάται τι ακριβώς έγινε . Η σύζυγος του 33χρονου και τα τέσσερα παιδιά του, βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην Τουρκία. Εντωμεταξύ χθες τελέστηκε η κηδεία του άτυχου αγρότη στις 5.30 το απόγευμα στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου Αλεξανδρούπολης.

Εν τω μεταξύ, ο γιος του 57χρονου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR, για την αγωνία που έζησαν τις μέρες που πάλευε για να κρατηθεί στη ζωή και περιέγραψε πώς έγινε η τραγωδία:

«Στη αρχή έλεγαν ότι είναι τροχαίο, μετά ότι τον χτύπησε με λοστό, αλλά αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι τον χτύπησε με το αυτοκίνητο και τον πάτησε», δήλωσε αρχικά ο γιος του 57χρονου.

Στην συνέχεια ανέφερε: «Kανονικά θα έπρεπε να υπάρχει εκεί ανοιχτή λωρίδα για να βγει ο άνθρωπος και να πάει στο σπίτι του. Δεν υπήρχε καμία ανοιχτή λωρίδα, ούτε η έκτακτης ανάγκης, ήταν όλα φρακαρισμένα, χιλιόμετρα. Αυτό που ζούμε εμείς κάθε καλοκαίρι εδώ πέρα, να μην μπορώ εγώ να πάω στη γιαγιά μου, στο χωριό μου, είναι τραγικό! Να είναι συνέχεια επί ένα μήνα φρακαρισμένη η Εγνατία οδός, 2-3 χιλιόμετρα. Αστυνομία εκεί δεν υπάρχει».

πηγές: ertnews.gr , star.gr