Ο ενοχλημένος αλλά ευγενικός Στέλιος Ρόκκος

Ο Στέλιος Ρόκκος ήταν ένας από τους καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν στο Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερου, το οποίο διοργανώθηκε στο διάστημα 6-9 Ιουλίου πλησίον της λίμνης με μεγάλη συμμετοχή κόσμου.

Οι ιθύνοντες του Φεστιβάλ μάλιστα, δηλώνουν ότι η άρτι παρελθούσα διοργάνωση αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχημένες του θεσμού και εκφράζουν την ικανοποίηση τους από την προσέλευση του κόσμου, τη ροή των εκδηλώσεων και το συνολικό πρόγραμμα γενικά.

Η συναυλία του Στέλιου Ρόκκου όμως, ίσως μπορεί να αποτελέσει μία καλή ευκαιρία για συζήτηση και προβληματισμό όλων ημών των θεατών σχετικά με τη συμπεριφορά μας όταν παρακολουθούμε καλλιτεχνικά θεάματα και δη συναυλίες.

Όσοι ήμασταν εκεί, στη διάρκεια του live ακούσαμε πολλές φορές από το κοινό να ηχούν οι λεγόμενες “κόρνες” ως που οι ήχοι ενόχλησαν τελικά και τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Κάποια στιγμή και ενώ είχε αρχίσει να τραγουδά μια μπαλάντα, ακούστηκε για πολλοστή φορά μία κόρνα, που τον ανάγκασε να σταματήσει και με εύσχημο τρόπο να “την κατασχέσει”. Ο καλλιτέχνης ζήτησε να γνωρίσει τον κάτοχο της κόρνας και τον ρώτησε με μεγάλη δόση χιούμορ: “σκέφτηκες ότι η κόρνα αυτή δεν ταιριάζει με τον τόνο στον οποίο τραγουδάω;”

Το περιστατικό έληξε γρήγορα με την κόρνα να παραμένει στη σκηνή μέχρι τη λήξη της συναυλίας, όμως το ερώτημα παραμένει και καλό θα είναι να το απαντήσουμε όλοι και όλες στους εαυτούς και τις εαυτές μας: υπάρχει όντως κάποιος λόγος για τον οποίο πρέπει να ενοχλούμε τον εκάστοτε καλλιτέχνη/ιδα; Μήπως θεωρούμε ότι επειδή πληρώνουμε για ένα θέαμα, μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε κατά τη διάρκεια του;

Και, τελικά, μήπως πρέπει όλοι και όλες να αναθεωρήσουμε λίγο τις συμπεριφορές μας και να δείχνουμε περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους που μας προσφέρουν ψυχαγωγία;